1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Carlos Ghosn, ales preşedinte al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) l-a desemnat pe şeful alianţei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, în funcţia de preşedinte, înlocuindu-l astfel pe Philippe Varin, fostul şef al PSA Peugeot Citroen, transmite site-ul inautonews.com.

13 mai, 2014 | Agerpres

Organizaţia cu sediul la Bruxelles este pentru a doua oară condusă de şeful alianţei Renault-Nissan, deoarece Carlos Ghosn a deţinut preşedinţia ACEA în perioada ianuarie 2009-ianuarie 2010.

'Sub preşedinţia lui Carlos Ghosn, ACEA va continua să se concentreze pe recomandările sale cheie: stimularea inovaţiei, creşterea mai rapidă prin comerţul internaţional şi un cadru de reglementare care să sprijine industria auto', a declarat secretarul general Erik Jonnaert.

În Adunarea Generală a Acţionarilor Renault, din data de 1 mai, Carlos Ghosn a fost reconfirmat în poziţia de preşedinte director general pentru un nou mandat de patru ani.

În vârstă de 60 de ani, Ghosn este, în acelaşi timp, director general la producătorul auto nipon Nissan, la care Renault deţine un pachet de 43,4% din acţiuni, şi, de asemenea, ocupă şi postul de preşedinte director general al alianţei Renault-Nissan.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO