1EUR = 4.7415 RON | Bucureşti 21 º

News

Carlos Ghosn: Mitsubishi a falsificat datele privind consumul de combustibil numai în Japonia

Mitsubishi, care a recunoscut recent că a exagerat economiile de combustibil la patru modele de automobile vândute pe piaţa japoneză, a asigurat Nissan că problema este limitată la Japonia şi nu s-au descoperit nereguli pe alte pieţe, cum ar fi SUA, Europa şi sud-estul Asiei, a declarat luni şeful Nissan, Carlos Ghosn, într-un interviu acordat publicaţiei nipone Nikkei.

17 mai, 2016 | Agerpres

'Pe baza acestor informaţii, am început procesul de audit', a explicat Ghosn, care conduce al doilea producător auto din Japonia.

Săptămâna trecută, Nissan Motor a anunţat că va prelua, printr-o majorare de capital, 34% din acţiunile Mitsubishi. Tranzacţia, evaluată la 2,2 miliarde de dolari, va permite Nissan să nominalizeze o treime din boardul Mitsubishi şi directorul general.

Nissan şi Mitsubishi vor colabora în domenii cum ar fi tehnologia şi achiziţiile, a afirmat luni Carlos Ghosn. Acesta a adăugat că Mitsubishi trebuie să facă eforturi pentru a rezolva 'problema de încredere' provocată de recentele dezvăluiri şi se bazează pe şeful Mitsubishi, Osamu Masuko, pentru a explica de ce este nevoie pentru a se realiza o redresare rapidă.

'Orice va solicita, noi vom furniza, deoarece suntem parteneri. Îl vom sprijini în orice fel putem pentru restabilirea încrederii', a declarat şeful Nissan.

Cele două companii sunt deja partenere: Nissan produce berline pentru Mitsubishi Motors, care, la rândul său, produce mini-vehicule pentru Nissan. În topul celor mai mari constructori auto niponi, Nissan ocupă locul patru, iar Mitsubishi Motors locul şase.

Valoarea de piaţă a Mitsubishi Motors, al şaselea mare producător auto nipon, s-a redus la jumătate, până la aproximativ trei miliarde de dolari, după ce, luna trecută, compania a admis că a exagerat economiile de combustibil la patru modele de automobile vândute pe piaţa japoneză şi, de asemenea, că a utilizat metode de testare care nu respectă standardele japoneze începând din anul 1991.

Grupul auto francez Renault, proprietarul Dacia, deţine o participaţie de 43,4% din acţiunile Nissan, care, la rândul său, deţine 15% din Renault, iar cele două companii au acelaşi director general, Carlos Ghosn

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO