Carlos Ghosn, reconfirmat pentru un nou mandat de patru ani în fruntea Renault

Acţionarii grupului auto francez Renault, reuniţi miercuri într-o adunare generală, l-au reconfirmat pe Carlos Ghosn în poziţia de preşedinte director general pentru un nou mandat de patru ani, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 01 mai 2014, 09:29
Carlos Ghosn, reconfirmat pentru un nou mandat de patru ani în fruntea Renault

Rezoluţia cu privire la cel de-al treilea mandat al lui Ghosn a fost adoptată cu 85,18% din voturi. Noul mandat preluat de Carlos Ghosn se va încheia cu prilejul adunării generale, care va fi organizată în primăvara lui 2018.

În vârstă de 60 de ani, Ghosn este, în acelaşi timp, director general la constructorul auto japonez Nissan, la care Renault deţine un pachet de 43,4% din acţiuni, şi de asemenea ocupă şi postul de preşedinte director general al alianţei Renault-Nissan.

În faţa acţionarilor Renault, Ghosn a subliniat că obiectivul său pe termen lung este ‘să ducă alianţa Renault-Nissan în rândul primilor trei constructori auto din lume’.

În prezent, podiumul este ocupat, în ordine, de grupul japonez Toyota, urmat de grupul german Volkswagen şi cel american General Motors.

Anul trecut, alianţa Renault-Nissan a stabilit un nou record de vânzări, 8,3 milioane unităţi, în creştere cu 2%, comparativ cu 2012. Cu toate acestea, este departe de liderul Toyota (10,13 milioane unităţi în ultimul exerciţiu fiscal încheiat la 31 martie 2014), Volkswagen (9,73 milioane unităţi) sau GM (9,71 milioane unităţi). În urma Renault-Nissan este grupul sud-coreean Hyundai-Kia (7,6 milioane unităţi vândute, anul trecut).

Cu ocazia Adunării generale a acţionarilor, Renault a precizat că remuneraţia acordată directorului general, în 2013, a constat dintr-un salariu fix de 1,23 milioane euro şi o parte variabilă de 1,38 milioane euro, dintre care 346.245 euro plătiţi în numerar şi restul în acţiuni.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Scăderea costurilor pentru energiile regenerabile subminează termocentralele pe cărbune – Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă
Scăderea costurilor pentru energiile regenerabile subminează termocentralele pe cărbune – Agenţia Internaţională ...
Costul surselor de producţie a energiei regenerabile este mai mic decât cel al noilor termocentrale pe cărbune şi chiar decât cel al unor termocentrale existente, arată un raport publicat......
Parteneriat între Finastra și Uni Systems pentru soluții și servicii de trezorerie, plăți și risc pe piața din Romania
Parteneriat între Finastra și Uni Systems pentru soluții și servicii de trezorerie, plăți și risc pe piața din Romania
Finastra a încheiat un nou parteneriat cu Uni Systems Information Technology S.M.SA (Uni Systems), o companie de integrare ...
Joburi în IT. Compania de tehnologie SII România angajează peste 150 de ingineri
Joburi în IT. Compania de tehnologie SII România angajează peste 150 de ingineri
SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, a încheiat anul fiscal 2020 (aprilie ...
Cîţu, despre valul patru: Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de un val al pandemiei de COVID în România
Cîţu, despre valul patru: Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de un val al pandemiei ...
Premierul Florin Cîţu a declarat marţi că în cazul în care populaţia eligibilă se vaccinează nu ar trebui să existe ...