1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Carlos Ghosn va avea atribuţii sporite în conducerea Renault, după plecarea directorului operaţional

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, va avea atribuţii sporite, de coordonare directă a activităţilor curente ale grupului, după plecarea directorului operaţional, Carlos Tavares, săptămâna trecută, relatează Bloomberg.

03 sep, 2013 | Mediafax

Renault a anunţat marţi formarea a două consilii de administraţie care vor raporta lui Ghosn. Unul dintre consilii va răspunde de dezvoltarea şi construcţia vehiculelor, iar celălalt de marketing şi vânzări. Aranjamentul, permanent, elimină funcţia de director operaţional, a declarat Raluca Barb, purtător de cuvânt al grupului.

Tavares a fost al doilea deţinător al funcţiei de director operaţional al Renault în ultimii cinci ani. Reorganizarea conducerii concentrează responsabilitatea operaţiunilor Renault la Carlos Ghosn, în vârstă de 59 de ani, care mai conduce producătorul japonez Nissan Motor şi alianţa de producţie şi vânzare a celor doi constructori auto, veche de 14 ani.

"Măsura întăreşte poziţia lui Ghosn şi aduce organizarea managerială a Renault mai aproape de cea a unei companii germane sau a grupului francez PSA Peugeot Citroen", a declarat Philippe Houchois, analist la UBS în Londra.

El a adăugat că reorganizarea lărgeşte cercul de directori care vor aspira la şefia companiei în aproximativ cinci ani.

Tavares, care s-a angajat la Renault în urmă cu mai mult de 30 de ani, pe postul de inginer de testare a vehiculelor, a demisionat în urmă cu două săptămâni, afirmând că şi-ar dori să conducă General Motors sau Ford Motor. El a spus într-un interviu acordat Bloomberg că este interesat să conducă o companie americană, în condiţiile în care Ghosn intenţionează să stea la Renault în viitorul previzibil.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO