1EUR = 4.7524 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Carlos Slim marchează o nouă victorie în Europa, reuşind să ajungă la o participaţie de 21% la KPN

Miliardarul mexican Carlos Slim a ajuns să deţină 21% din acţiunile companiei olandeze de telecomunicaţii KPN, care nu a reuşit să-şi convingă toţi acţionarii să refuze oferta grupului America Movil, transmite Bloomberg.

24 iun, 2012 | Mediafax

America Movil domină piaţa telecomunicaţiilor mobile în America Latină şi doreşte să-şi diversifice afacerile prin extinderea în Europa.

Grupul sud-american a anunţat că deţine 21% din acţiunile KPN, faţă de 8,7% anterior, după ce compania olandeză nu a reuşit să se alieze cu un rival sau să convingă acţionarii să respingă oferta din partea lui Slim. Săptămâna trecută, America Movil a preluat 21% din Telekom Austria, profitând de criza din Europa pentru a se extinde la preţuri reduse.

Oferta de 2,6 miliarde euro a America Movil, aflată în derulare, vizează atingerea unui pachet reprezentând 28% din acţiunile KPN. Conducerea companiei olandeze consideră că preţul oferit, de 8 euro pe acţiune, este prea mic. Cele două companii europene vor obţine acces la echipamente la preţuri mai mici la pachet cu achiziţiile gigantului sud-aemrican. Telekom Austria a salutat intrarea America Movil în acţionariat.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO