Carmolimp: Acţiunile din Franţa sunt un atac fără precedent asupra industriei locale de carne

Carmolimp a anunţat, luni, că se delimitează de scadalul din Franţa în care două abatoare din România sunt acuzate că au comercializat produse din carne de vită care au în compoziţie carne de cal, considerând că acţiunile reprezintă un atac fără precedent asupra industriei româneşti de profil.
Economica.net - lun, 11 feb. 2013, 19:52
Carmolimp: Acţiunile din Franţa sunt un atac fără precedent asupra industriei locale de carne

„În tot decursul anului 2012 grupul Carmolimp nu a livrat la export carne de vită, motiv pentru care carnea de cal nu ar fi avut cum să fie greşit etichetată. De asemenea, reprezentanţii Carmolimp consideră cel puţin ruşinoasă încercarea Spanghero şi Comigel de a da vina pe producătorii români. Dacă a plecat din România carne de cal, aceasta nu putea fi etichetată decât ca şi carne de cal. Dacă procesatorul francez a confundat carnea, atunci cu siguranţă era prima zi din viaţa sa când procesa carne”, se arată într-un comunicat al Carmolimp, producător de carne controlat de familia secretarului de stat din Ministerul Agriculturii Valentin Şoneriu.

Compania menţionează de asemenea că grupul Carmolimp nu are contracte comerciale cu vreo firmă din Franţa, iar că pe parcursul anului 2012 compania nu a avut livrări către această ţară.

„Grupul nu are contracte de colaborare cu Comigel sau Spanghero şi, din întâmplare, chiar nu a comericalizat la export carne de vacă. De asemenea, toate livrările de marfă plecate din unităţile noastre au la bază proceduri care asigură trasabilitatea fiecărui lot”, se menţionează în comunicat.

Mai mult, grupul Carmolimp subliniază că nu comercializează produse din carne de cal sau produse care să conţină carne de cal, pe teritoriul României.

„Ne delimitam clar de acest scandal şi de aceste practici, condamnând orice firmă care se angajează în practici ilegale care pot aduce prejudicii industriei noastre. Mai mult, luând în calcul că sunt peste 20 de unităţi autorizate pentru sacrificarea cabalinelor, considerăm un atac fără precedent asupra industriei Româneşti de profil”, a declarat Olimpiu Şoneriu, directorul general şi fondatorul Carmolimp.

Pentru Grupul Carmolimp siguranta clientului este cel mai important aspect in activitatea noastra. Produsele livrate catre partenerii nostri sunt atent selectionate, si atent urmarite astfel incat sa aiba cea mai inalta calitate.

Carmolimp este unul din cei mai mari producători şi distribuitori de carne.

Cantităţi importante de carne de cal – până la 100% – au fost descoperite în Marea Britanie în carne pentru friptură, apoi în lasagna şi spaghete bolognese care ar fi trebuit să conţină vită. Carnea pentru friptură a fost furnizată de companii britanice şi irlandeze, iar lasagna şi spaghetele bolognese de compania franceză Comigel. Aceasta din urmă s-a aprovizionat de la compania franceză Spanghero, care afirmă că a cumpărat carne din România. Asociaţiile profesionale româneşti din domeniul alimentar au respins însă aceste acuzaţii, afirmând că originea problemei nu este în România.

Premierul Victor Ponta a declarat luni că Ministrul Agriculturii şi celelalte autorităţi cu atribuţii în domeniu vor solicita în numele României ca firmele vinovate de scandalul cărnii de cal, „din Franţa, Luxemburg sau altă parte”, să răspundă direct, deoarece România nu trebuie tratată ca „suspectul de serviciu”, a afirmat premierul Ponta.

Te-ar mai putea interesa și
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul împotriva Rusiei până la sfârşitul anului 2024 dacă Statele Unite nu îi......
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
ROCA Agri RDF l-a numit pe Bogdan Vlad, actualul CFO al holdingului, în funcția de CEO
O dată cu încheierea mandatului interimar al lui Alexandru Savin, Senior Investment Manager la ROCA Investments, ROCA Agri ...
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, ...