Carne de cal, în cannelloni comercializaţi în Spania

Carne de cal a fost găsită, în Spania, în cannelloni ce ar fi trebuit să fie umpluţi cu carne de vită, a anunţat luni ministrul spaniol al Agriculturii, Miguel Arias Canete, în cursul unei reuniuni a miniştrilor europeni la Bruxelles, relatează AFP.
Economica.net - mar, 26 feb. 2013, 06:19
Carne de cal, în cannelloni comercializaţi în Spania

„Am găsit urme de ADN de cal în cannelloni umpluţi cu carne, în peninsula iberică”, a spus Canete în cadrul unei reuniuni cu omologi europeni consacrată examinării acestui scandal care afectează 15 ţări europene.

„Am informat deja autorităţile regionale, asociaţiile de consumatori şi companiile în cauză”, a adăugat el fără să ofere alte precizări.

Autorităţile din Insulele Canare au blocat săptămâna trecută o tonă de hamburgeri congelaţi destinaţi unor hoteluri şi restaurante din acest arhipelag turistic, după ce au descoperit că aceştia conţineau carne de cal.

Cele 1.089 de kilograme de hamburgeri, în care urmează să fie determinat procentajul de carne de cal, fuseseră trimise de o companie din Valencia (est) către „operatori hotelieri, dar nu şi unor comercianţi şi nici supermarketurilor”, a declarat minstrul spaniol al Sănătăţii.

Grupul elveţian Nestlé a anunţat, de asemenea, săptămâna trecută, că va retrage de la vânzare, în Spania şi Italia, două preparate, şi anume ravioli şi tortellini, prezentate ca preparate cu carne de vită, dar care conţineau carne de cal.

Te-ar mai putea interesa și
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că 'ar putea să moară', se află 'în situaţie de încercuire' şi riscă să......
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Ungaria va da în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare
Guvernul ungar intenţionează să dea în judecată lanţul austriac de supermarketuri Spar pentru defăimare, a declarat ...
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei locale de IT în 2024
OVES Enterprise: investițiile în inovație și în crearea de noi produse ar putea genera o creștere de circa 30% a industriei ...
Blocajul în care se află piața românească de IT, marcată de disponibilizări, de suspendări de proiecte, de contextul ...
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Încasările Fiscului au crescut cu 41,8 miliarde lei în primul trimestru
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a avut încasări de 97,1 miliarde lei în primul trimestru al acestui an, ...