Carpatcement a programat investiţii de aproximativ 15 mil. euro în acest an

Producătorul de ciment Carpatcement Holding, parte a grupului german HeidelbergCement, va investi aproximativ 15 milioane euro în acest an, proiectele vizând, printre altele, eficientizarea energetică, investiţii de mediu sau dezvoltarea personalului.
Economica.net - mar, 14 ian. 2014, 13:55
Carpatcement a programat investiţii de aproximativ 15 mil. euro în acest an

„Indiferent de dificultăţile pieţei interne, de care am ţinut cont, am urmărit mereu să ne dezvoltăm prezenţa în România pe termen lung. De aceea, chiar dacă a trebuit uneori să ne restrângem unele activităţi, investiţiile au rămas pe primul loc, atât la nivelul creşterii business-ului, cât şi la nivelul dezvoltării durabile, în acord cu societatea şi mediul înconjurător. Vrem să evidenţiem mai ales investiţiile pe care le-am făcut pe timp de criză, în anii 2008-2009, atunci când am investit aproximativ 100 de milioane de euro în creşterea capacităţii noastre de producţie, care astfel a ajuns la aproximativ 7,15 milioane de tone pe an”, a declarat, într-un comunicat, Florian Aldea, preşedinte – director general al companiei.

Grupul german activează pe piaţa românească a cimentului, cu ponderea cea mai mare în totalul vânzărilor, a betoanelor şi a agregatelor, prin companiile Carpatcement Holding, Carpat Beton şi Carpat Agregate.

HeidelbergCement este prezent din anul 1998 în România, unde a derulat investiţii totale de peste 450 milioane euro.

Ritmul lent al lucrărilor de infrastructură şi diminuarea investiţiilor străine directe au generat anul trecut un regres al vânzărilor de ciment vrac, iar scăderea puterii de cumpărare a populaţiei a dus la livrări mai mici pe segmentul cimentului la saci, arată compania.

„În ceea ce priveşte Carpatcement, toţi aceşti factori au influenţat vânzările, care au scăzut cu aproximativ 14% comparativ cu 2012. Practic, volumele au scăzut aproape la nivelul anului 2005, cu mult sub volumele anilor 2006 – 2008, ani marcaţi de aderarea la Uniunea Europeană şi de «boom-ul» în industria construcţiilor. Anul acesta, provocările sunt asemănătoare. Creşterile de taxe anunţate de Guvern (redevenţe, impozitul pe clădiri speciale şi celelalte taxe care au fost deja incluse în noul cod fiscal) se vor reflecta în costurile de producţie ale companiei. La acestea se adaugă şi o creştere a costurilor de distribuţie, având în vedere creşterea potenţială a accizelor la combustibili”, se arată în comunicat.

Reprezentantul companiei apreciază că majorările de taxe vor avea ca impact direct o creştere în lanţ a preţurilor, de la bunurile de larg consum la cele de folosinţă îndelungată, şi estimează că în aceste condiţii, bugetele alocate pentru construcţii noi, reparaţii sau renovări vor fi sensibil reduse.

„În 2013 ne-am confruntat cu multe situaţii în care clienţii tradiţionali, din cauza condiţiilor de piaţă, au ajuns în insolvenţă. Din relaţia cu clienţii noştri observăm că nu asistăm nici la o relaxare a condiţiilor de creditare din partea băncilor”, a mai spus Aldea.

Afacerile din România ale grupului german HeidelbergCement au scăzut cu 7% în 2012, la 195 milioane euro, dar profitul net a crescut cu 12,5%, la 36 milioane euro.

HeidelbergCement concurează pe piaţa locală a cimentului cu alţi doi mari producători la nivel mondial, Lafarge (Franţa) şi Holcim (Elveţia).

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...