1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Carrefour a luat amendă. A vândut un caşcaval importat pe post de produs "autentic românesc"

Retailerul francez Carrefour a fost amendat de ANPC pentru că a comercializat ca "produs autentic românesc" un caşcaval importat din Germania.

05 noi, 2013 | | ECONOMICA.net

Strategia marilor retaileri de a miza pe "made in Romania" sau  "gustul autentic" pentru a câştiga capital de imagine în rândul consumatorilor îşi arată reversul. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) a amendat recent retailerul francez Carrefour pentru a comercializat un sortiment de caşcaval Delaco la raionul semnalizat cu "emblema "Autentic Românesc". Produsul era importat. "Ne cerem scuze pentru incident. A fost o eroare umană, pe care am corectat-o", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Carrefour. 

Carrefour, alături de alţi mari retaileri internaţionali, printre care Mega Image sau Cora, promovează de mai mult timp produsele realizate în România, în acest scop având diverse parteneriate cu antreprenori locali. De asemenea, în ultimul an, retailerii marşează pe branduri proprii realizate  reţete tradiţioanle. Detalii aici.

"Made in Romania", noua modă în retail. Vânzările sunt garantate

Carrefour operează în prezent în România 4 formate de magazine, cu un total de 141 de magazine: 24 hipermarketuri „Carrefour”; 72 supermarketuri „Market”; 44 magazine de proximitate „Express” şi 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO