1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Carrefour, amendată pentru că un client a aşteptat prea mult la casă

Retailerul francez Carrefour a fost amendat cu 10.000 de euro pentru că, la unul dintre magazinele sale din Franţa, un client a aşteptat mai mult de 10 minute la casă.

24 oct, 2013 | ECONOMICA.net

Carrefour a fost amendată pentru practici comerciale înşelătoare, de un tribunal francez. Încă din 2006, retailerul a demarat o campanie de imagine axată exact pe timpul redus de aşteptare, având afişate peste tot prin magazine mesaje prin care garantează că nimeni nu va aştepta la casă mai mult de 10 minute. Carrefour a demarat această campanie tocmai pentru că principala nemulţumire a clienţilor magazinelor mari, de tip hypermarket, este timpul pierdut pentru a trece pe la case.

În anul 2008, un client al unui magazin din Chalons-en-Champagne (nordul ţării) a depus plângere pentru că a fost nevoit să aştepte 20 de minute pentru a trece cu produsele de casa de marcat. A urmat o anchetă, şi au mai fost identificate cazuri în care clienţii au fost nevoiţi să aştepte mai mult de 10 minute.

Totuşi, a fost deschis un singur proces împtriva celor de la Carrefour. Iar recent, tribunalul din Evry a decis că lanţul de retail nu şi-a respectat promisiunile şi se face vinovat de "practici comerciale înşelătoare".

Carrefour, care trebuie să plătească daune de 10.000 de euro clientului nemulţumit, a anunţat că va face apel.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO