Vânt de schimbare la Carrefour: foloseşte rebrandingul Billa pentru a testa noi concepte. Cum ar putea arăta magazinele

Retailerul francez Carrefour a inaugurat astăzi, la Sinaia, al doilea Carrefour Market pe scheletul brandului Billa care va dispărea până la finele acestui an. Urmează alte opt supermarketuri ce vor fi rebranduite până de Paști. Noile magazine sunt folosite ca test pentru a putea optimiza formatul Market.
Alina Stanciu - mar, 14 mart. 2017, 11:20
Vânt de schimbare la Carrefour: foloseşte rebrandingul Billa pentru a testa noi concepte. Cum ar putea arăta magazinele

Retailerul francez Carrefour, care a preluat, în 2015, 86 de supermarketuri Billa de la concurentul german Rewe, a demarat la 1 martie procesul de rebranding, două unități – Billa Liberty Center București și Billa Sinaia purtând deja numele Market.

Remodelarea se va face însă în etape întrucât Carrefour folosește acest prilej pentru a-și ajusta modelul de supermarketuri. Conceptele în ceea ce privește amenajarea, dar și serviciile care vor  funcționa bine în noile magazine rebranduite vor fi implementate astfel și în restul unităților Carrefour Market.

„Ritmul de remodelare nu este definitivat. Ce este sigur este că vom termina până la finele acestui an. Pentru început vom reface 10 magazine în toată țara, câte unul în fiecare oraș, după care vom analiza feedback-ul din partea clienţilor pentru a vedea ce este bine și ce trebuie îmbunătățit”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, CEO-ul Carrefour România.

„Am folosit tot ce era mai bun atât de la Billa cât și de la Market, iar după ce vom avea feedback-ul din partea clienților vom îmbunătăți toată rețeaua Market”, a mai explicat acesta. 

Potrivit oficialilor companiei, prima fază a acestui proces de rebranding se va finaliza înainte de Paști, în aceasta perioadă compania realizând și un amplu studiu de cercetare privind percepția consumatorilor despre noul magazin.

Remodelarea durează 20 de zile, timp în care magazinele sunt închise.

Concepte diferite în funcție de spațiul disponibil

În afara de elementele cheie care vor fi prezente în toate magazinele Market remodelate, precum mii de produse noi în gamă, atât alimentare cât și nealimentare, un stand cu Super Servicii unde clienții beneficiată de 10 servicii precum automat de facturi, viniete, bilete la evenimente, reîncărcare cartele etc sau Cardul Plus, fostul card Billa prin care clienții vor putea achiziționa mai ieftin 400 de produse în fiecare lună, noule Market vor fi însă diferite. „Pentru fiecare tip de suprafață, există un anumit tip de concept”, a mai explicat CEO-ul Carrefour, potrivit căruia Marketurile cu suprafețe mari vor arăta similar cu cel din Liberty Center, primul inaugurat.

Spre exemplu, acesta are 3.560 de produse noi semnalizate la raft cu eticheta „Nou” , un colț la intrarea în magazin cu cele mai bune oferte din acea zi, și o casă a familiei unde copii pot să așeze produsele pe bandă cu ajutorul angajaților. 

În ceea ce privește politica de preț, oficialii compoaniei susțin că noul Market oferă prețuri mai mici față de Billa la sute de produse.Cele mai ieftine articole sunt semnalizate la raft cu „Mai ieftin cu Market’. De asemenea, clienții vor putea cumpăra produse marcă proprie, marca privată a Billa transformându-se în Carrefour cu păstrarea prețului și a calității, spun oficialii companiei.

Carrefour a preluat cardul Billa

Unul dintre elementele preluate de Carrefour de la Billa, în afară de cei aproximativ 3.000 de angajați, este și cardul Billa, transformat acum în Card Plus. Acesta va putea fi folosit atât în magayinele Billa rebranduite, dar este posibil să se extindă și în celelalte magazine Market. „Cardul Plus este valabil acum în magazinele rebrenduite. Este valabil sub forma card Billa și în supermarketurile Billa, dar este în porces de schimbare. Vom oferi posibilitatea de a cumpăra cu acest card în magazinele Market toate orașele unde facem remodelările”, a mai spus Dernoncourt potrivit căruia cardul funcționează acum ca proiect pilot. 

De asemenea, standul de Super Servicii ar putea fi extins în toate magazinele Carrefour Market.

Schimbări și pe formatul de proximitate

De altfel, Carrefour testează un nou concept și pe segmentul de proximitate, sector pe care îl acoperă prin brandul Express cu sigla verde, operate în franciză și Express cu sigla portocalie care sunt integrate în rețeaua Carrefour. Un astfel de magazin cu sigla portocalie a fost inaugurat în luna ianuarie în Buzău, funcționând ca un proiect pilot. „Acest magazin funcționează pentru feedback. Dacă conceptul funcționează îl păstrăm, dacă nu nu„, a declarat CEO-ul Carrefour. Acesta spune că este posibil ca acest concept să fie implementat și în cele 3 Express pe care Carrefour le operează direct. Iar ca planuri de expansiune, CEO-ul Carrefour susține că anul acesta va deschide în ritm cu media anilor anteriori.

În momentul de față, Carrefour operează 290 de magazine, dintre care 32 de hypermarketuri.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau, în august, active de peste 86 miliarde de lei, în creştere cu 25,85%
Fondurile de pensii private obligatorii aveau active în valoare de 86,261 miliarde de lei, la 31 august 2021, în creştere cu 25,85% faţă de nivelul existent la 31 august 2020, potrivit datelor......
Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre. O treime lucrează prudent şi gestionează atent cheltuielile
Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre. O treime lucrează prudent şi gestionează atent ...
 Pandemia a schimbat modul în care antreprenorii se raportează la cifre, astfel 31,5% lucrează prudent şi gestionează ...
GCS: 3.817 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 35.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
GCS: 3.817 cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2. Peste 35.000 de teste efectuate în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.817 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
PAID: Numărul locuinţelor asigurate obligatoriu a crescut cu 3,87% în august
Numărul poliţelor active de asigurare obligatorie a locuinţei (PAD) a crescut în august 2021 cu 3,87%, ajungând la aproximativ ...