Carrefour: Candidaţii refuză locul de muncă, dacă e într-un magazin departe de casă

Apropierea faţă de casă a devenit în ultimii ani un criteriu foarte important pentru candidaţi în alegerea locului de muncă. Avem situaţii în care candidaţii refuză propunerea de a veni la interviul de angajare, sau nu se mai prezintă la interviul programat, pentru că află că locul de muncă vacant e într-un magazin departe de casă, au spus recrutorii Carrefour pentru ECONOMICA.NET. Acesta este principalul motiv pentru care la Carrefour, cea mai mare fluctuaţie de personal e la posturile din magazine. 
Economica.net - sâm, 12 nov. 2016, 22:11
Carrefour: Candidaţii refuză locul de muncă, dacă e într-un magazin departe de casă

Carrefour Romania a fost şi în anul 2015 a opta cea mai mare companie privată din România, după numărul mediu de salariaţi, potrivit unei statistici ECONOMICA.NET, făcută pe baza informaţiilor comunicate de Registrul Comerţului publicaţiei noastre.

Carrefour Romania a avut, în medie, 7.985 salariaţi în 2015, cu 701 în plus faţă de valoarea anului 2014.

Recrutorii Carrefour au vorbit într-un interviu acordat ECONOMICA.NET despre cele mai mari dificultăţi cu care se confruntă în ceea ce priveşte recrutarea şi retenţia salariaţilor.

Regiunile unde găsim mai greu oameni sunt cele în care rata şomajului e mică şi există multe oportunităţi de angajare, în oraşe precum: Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj, Oradea şi Constanţa, mai ales pe timpul verii. Cea mai mare fluctuaţie de personal o înregistrăm pentru posturile disponibile în magazine. Proximitatea faţă de domiciliu a devenit în ultimii ani un criteriu foarte important pentru candidaţi în ceea ce priveşte alegerea locului de muncă. Avem situaţii în care candidaţii refuză propunerea de a veni la interviul de angajare, sau nu se mai prezintă la interviul programat, pentru că află că locul de muncă e într-un magazin departe de casă, au spus recrutorii Carrefour pentru ECONOMICA.NET.

Cea mai problematică rată de fluctuaţie a personalului e însă pe zona de produse proaspete

În Carrefour punem accent pe zona de produse proaspete, de aceea profesioniştii din aceste raioane sunt foarte importanţi. Posturile ocupate de aceştia necesită calificare profesională (atestat de măcelar, cofetar, bucătar; motostivuitorist, lucrător întreţinere, etc). Având în vedere că numarul şcolilor care oferă aceste calificări a scăzut, am adaptat profilul candidaţilor şi am recrutat şi persoane fără experienţă, dar calificate, sau am format dintre angajaţii existenţi. Avem parteneriate locale cu licee şi şcoli de meserii, şi oferim tinerilor stagii de practică în laboratoarele noastre, au adăugat recrutorii Carrefour.

Cu ce beneficii ofertează Carrefour candidaţii 

Pachetul de beneficii este acordat tuturor angajaţilor companiei şi include tichete de masă, asigurare medicală, cupoane de magazin, ajutoare pentru evenimentele speciale din viaţa angajaţilor, primă de vacanţă, zile libere plătite, ne-au spus recrutorii Carrefour.

Majoritatea angajărilor se fac pe perioadă nedeterminată

Angajările pe durată determinată se fac numai la înlocuirea concediilor de lungă durată şi în perioadele în care avem nevoie să suplimentăm activitatea angajaţilor noştri temporar, de exemplu în preajma sărbătorilor sau pe timpul verii în anumite oraşe, ne-au spus oficialii Carrefour.

Creşte Carrefour salariile angajaţilor în 2017?

În fiecare an lansăm un dialog cu partenerii noştri sociali (Sindicatul Salariaţilor grupului Carrefour în România) asupra creşterilor salariale şi pachetelor de beneficii. Avem probabil cel mai bun dialog social din retailul românesc, susţin recrutorii Carrefour.

În acest moment, cele mai multe posturi pentru care facem recrutări sunt pentru magazine, în principal posturi de lucrător comercial, casier şi profesionişti produse proaspete – bucătar, patiser, cofetar, brutar, măcelar, preparator peşte, au conchis recrutorii Carrefour.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...