Carrefour deschide în 2013 un hipermarket în centrul comercial dezvoltat de NEPI pe paltforma Vulcan

Reţeaua franceză de hipermarketuri Carrefour va deschide un magazin în centrul comercial pe care fondul sud-african de investiţii New Europe Property (NEPI) îl dezvoltă pe terenul fostei uzine Vulcan din Bucureşti, cu finalizare în trimestrul trei din 2013.
Economica.net - mar, 30 oct. 2012, 16:14
Carrefour deschide în 2013 un hipermarket în centrul comercial dezvoltat de NEPI pe paltforma Vulcan

„În cursul lunii octombrie, cele două companii au agreat termenii comerciali privind prezenţa unui hipermarket Carrefour în suprafaţă totală de 9.700 metri pătraţi în cel mai nou centru comercial al Bucureştiului, a cărui inaugurare este prevazută de către dezvoltator pentru trimestrul III 2013”, se arată într-un comunicat al retailerului.

Centrul comercial va fi amplasat pe un teren în suprafaţă de aproximativ opt hectare aparţinând fostei uzine Vulcan şi va include pe lângă hipermarket-ul Carrefour, o galerie comercială de aproximativ 3.000 metri pătraţi, câteva unităţi comerciale de dimensiuni mari, construite pe o suprafaţă suplimentară de aproximativ 15.000 metri pătraţi şi un restaurant de tip ,”drive in” cu o suprafaţă de aproximativ 500 metri pătraţi. Centrul va avea aproximativ 1.000 locuri de parcare, iar dezvoltarea proiectului va începe imediat ce autorizaţiile finale vor fi aprobate de către autorităţile competente.

NEPI dezvoltă centrul comercial, din zona Trafic Greu, din sud-vestul Capitalei, în asociere cu omul de afaceri canadian Michael Topolinsky, acţionarul companiei Benevo.

Fondul de investiţii mai dezvoltă în parteneriat cu Carrefour un proiect de retail la Ploieşti care urmează să fie finalizat în săptămânile următoare.

Carrefour are în România 24 de hipermarket-uri, 59 de supermarket-uri Carrefour Market, şi opt magazine de proximitate Carrefour Express.

NEPI este o companie înfiinţată pentru a investi în proprietăţi comerciale, în principal în România, unde grupul este activ încă de la înfiinţarea sa, în 2007.

Grupul este în prezent listat pe piaţa principală a Bursei de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange şi la Bursa de Valori Bucureşti.

Fondul a achiziţionat în ultimii ani mai multe proprietăţi importante în România, fiind aproape singurul investitor de pe piaţă de la declanşarea crizei financiare. Printre cele mai recente investiţii se numără Victoria Office, un teren de 4.400 mp în Piaţa Victoriei din Bucureşti, cu intenţia de a construi o clădire de birouri şi City Business Center din Timişoara Cluj Office.

De asemenea, NEPI va investi impreună cu omul de afaceri Ovidiu Şandor un complex de birouri la Cluj-Napoca.

Portofoliul din România al grupului include în prezent 32 de proprietăţi imobiliare şi este orientat către achiziţia de proprietăţi închiriate de companii multinaţionale stabile din punct de vedere financiar, şi care generează venituri în euro.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile NEPI a fost realizată pe 27 septembrie, când preţul a stagnat la 19,75 lei. La această cotaţie capitalizarea NEPI era de 2,477 miliarde lei (542,2 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...