1EUR = 4.7729 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Carrefour devansează Dacia la numărul de angajaţi. Doi din cei mai mari trei angajatori din România sunt lanţuri de magazine

Retailerul francez Carrefour devine anul acesta, ca urmare a finalizării procesului de achiziţie a supermarketurilor Billa, dar şi a expansiunii organice, al treilea cel mai mare angajator din România. Compania a devansat producătorul de autovehicule Dacia.  

27 sep, 2016 | ECONOMICA.net

Retailerul francez Carrefour va depăşi anul acesta pragul de 15.000 de angajaţi, devansând astfel producătorul autohton de autoturisme Dacia, care are aproximativ 14.000 de salariaţi. România va avea astfel doi retaileri în top trei cei mai mari angajatori la nivel naţíonal: Kaufland şi Carrefour

Potrivit unui clasament realizat de Ziarul Financiar pe baza datelor Inspecţiei Muncii cu numărul de salariaţi la 31 decembrie 2014, Carrefour se afla pe poziţia a şasea cu 8.624 de angajaţi, după Kaufland (22.351), OMV (16.651), Dacia (14.361), RATB (10.603) RCS&RDS (10.230) 

 "Finalizarea achiziţiei Billa, deschiderea de noi hypermarketuri și tehnicile  inovative de recrutare fac ca în 2016 Carrefour Romania să depășească 15.000 de angajați. Începutul verii a însemnat pentru Carrefour România tranzacționarea Billa, iar finalul verii a venit cu deschiderea noilor magazine", anunţă Carrefour printr-un comunicat de presă.

"Ne-am pregătit mult timp și cu mari emoții pentru a-i întâmpina pe noii colegi din Billa. Odată cu venirea lor ne-am mărit familia și am depășit pragul de 14 700 de colegi", spune Ana Krasovschi, Director Resurse Umane Carrefour. Aceasta estimează că, până la sfârșitul anului, pragul de 15.000 de angajați va fi depășit datorită campaniilor de recrutare desfășurate în contextul deschiderii de noi și noi magazine.

Carrefour a inaigurat anul acesta  peste 10 supermarketuri, dar şi  hipermarketului Carrefour Park Lake din București, deschis la 1 septembrie. Urmează inaugurarea Carrefour Veranda în București și Carrefour Piatra Neamț. De asemenea, în anul 2015, Carrefour a deschis două noi hypermarketuri, Carrefour Mega Mall – București și Carrefour Timișoara, nouă supermarketuri în București și 3 în țară, creând un total de peste 1.000 de noi locuri de muncă.

Continuă angajările

În contextul măririi semnificative a echipelor, atât în hipermarketuri, cât și pentru formatele mai mici ale Carrefour (Carrefour Market, Carrefour Express), compania anunţă pentru anul acesta o diversificare a metodelor de recrutare și utilizarea de noi instrumente "Ne dorim să simplificăm cât mai mult procesul de angajare. Apelul la 0800 0800 04 a devenit disponibil din luna august pentru hipermarketuri și a generat o creștere a programărilor pentru interviu", spune Luminița Iacob, Director Operațional Hipermarket.

Cu toate acestea, indiferent de cumulul de tehnici noi de recrutare, recomandarea personală rămâne un instrument pentru angajări de succes, funcționând în ambele direcții. Angajații pot să propună noi colegi din rândul prietenilor sau familiei, iar compania încurajează aceste inițiative prin recompense financiare. „Angajatul câștigă și un nou coleg și un bonus, iar candidatul știe unde vine, a aflat deja de la prietenul / vecinul / ruda care îl recomandă. Angajații noștri sunt cei mai buni recrutori și ambasadori", adaugă Cătălin Samara, Director Operațional Hipermarket. Așadar, angajatul care face recomandarea are, practic, dublu beneficiu.

Carrefour estimează pentru 2017 un trend ascendent în ceea ce privește expansiunea și implicit, numărul de noi locuri de muncă.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO