Carrefour închide încă un magazin: cel din centrul comercial SIR, la fix patru ani de la inaugurare

Retailerul francez Carrefour pare a fi intrat într-o nouă etapă de optimizare a lanţului de magazine din portofoliu, la doi ani după ce a demarat procesul de rebranding al supermarketurilor Billa preluate în 2015 de la concurentul german Rewe. Astăzi este ultima zi pentru supermarketul Carrefour Market din incinta centrului comercial SIR. Se va închide mâine, fix la patru ani de la data inaugurării.
Economica.net - lun, 18 feb. 2019, 09:36
Carrefour închide încă un magazin: cel din centrul comercial SIR, la fix patru ani de la inaugurare

Retailerul francez Carrefour a început să îşi coboare sigla de pe unele supermarketuri, fie definitiv, fie pentru a-şi încerca norocul cu un nou format şi un nou brand. Astăzi, spre exemplu, este ultima zi pentru supermarketul Carrefour Market de pe Bd. Virtuţii nr. 1 din Bucureşti, ce funcţionează în incinta centrului comercial SIR din 19 februarie 2015. „De mâine, magazinul se va închide. Va fi închis definitiv”, a declarat pentru ECONOMICA.NET un angajat al unităţii.

Magazinul a fost al 92-lea Carrefour Market şi a funcţionat pe un format cu aproximativ 6.400 de produse, din care peste 1.000 de articole sub mărcile proprii ale retailerului francez. Unitatea avea 600 de metri pătraţi.

Amintim, de asemenea, că retailerul francez va testa din această primăvara conceptul hibrid Supeco şi în Bucureşti, urmând să rebranduiască un magazin simbol pentru comerţul modern din România. Este vorba despre unitatea Carrefour Market de pe strada Postăvarului, din cartierul Titan, primul supermarket Billa din ţară, magazinul deschis de retailerul german REWE în 1999 şi redeschis sub sigla Carrefour în iulie 2017.

În momentul de faţă, Carrefour operează un lanţ de 34 de hipermarketuri la nivel naţional, după inaugurarea unei unităţi în Satu Mare. În ceea ce priveşte lanţurile de supermarketuri şi de magazine de proximitate, retailerul a decis să nu le mai comunice numărul începând cu vara anului trecut.

Astfel, conform ultimelor date disponibile ce datează din 13 septembrie 2018, retailerul deţinea 320 de magazine în toată ţara, în acestea fiind incluse toate formatele lor- hipermarket, Market, Express, Express Orange, Contact. În data de 5 iunie 2018, potrivit unui comunicat al companiei, retailerul avea 320 de magazine din care 32 hipermarketuri ‘Carrefour’, 236 supermarketuri (214 magazine ‘Market’ și 22 magazine ‘Express Orange’), 42 magazine de proximitate ‘Express’, 10 magazine de proximitate ‘Contact’) și portalul unic www.carrefour.ro. 

Până la publicarea acestei ştiri, Carrefour nu a răspuns la solicitările ECONOMICA.NET privind motivul închiderii unităţii din centrul comercial SIR şi despre planurile pe care le au în ceea ce priveşte lanţul de magazine.

Te-ar mai putea interesa și
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD pentru a extinde capacitățile din România, potrivit unei informații......
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au la dipoziție 12,5 miliarde de lei
Marcel Boloș: Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională. Antreprenorii și autoritățile locale au ...
Schema de ajutor de stat IMM Plus este oficial operaţională şi se pot demara procedurile pentru ca de la începutul lunii ...