1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Carrefour lansează un nou format de magazin în România. Este pe segmentul discounterilor

Retailerul francez Carrefour testează un nou concept de magazine, în trei locaţii pilot. Sunt magazine cu produse proaspete şi de larg consum cu preţuri mici, un hibrid între un discounter şi un cash & carry.

01 apr, 2014 | ECONOMICA.net

Retailerul francez Carrefour va introduce pe plan local un nou concept de magazin, după ce a intrat pe rând pe piaţă, cu divizia de hipermarket, de supermarket şi magazin de proximitate. Magazinele se vor numi Supeco şi vor intra pe segmentul discounterilor, pentru a concura cu lanţuri precum Lidl, Penny sau XXL Mega Discount. Magazinele vor avea însă şi elemente specifice unui retailer cash&carry.

Primele magazine se vor deschide la Giurgiu, Râmnicu Vâlcea şi Târgovişte, oraşe pilot pentru acest proiect."Supeco este un nou format de magazin care îşi propune să ofere consumatorilor preţuri mici, cu focus pe categoria de de produse proaspete şi de larg consum, având o suprafaţă de vânzare cuprinsă între 1500 şi 2000 mp", se arată într-un anunţ de recrutare al companiei.

Lansat oficial în Spania, în 2013, Supeco este un model hibrid între un discounter şi un cash&Carry, fiind orientat însă către consumatorul final, nu către revânzători. În Spania, magazinele Supeco vând atât angro cât şi en detail şi au un design simplu,  expunerea produselor fiind realizată astfel încât să pună accent pe principalele produse: carne, fructe, legume şi produse congelate". Potrivit sursei citate, in Spania, magazinele Supeco vand atat angro cat si en detail. Potrivit presei spaniole, este un magazin creat special pentru nevoile oamenilor într-o perioadă de criză financiară, iar din punct de vedere al layout-ului, împrumută elemente din formatul de cash&carry Atacadao, operat de grupul francez pe piaţa din Brazilia.

Ca sortimentaţie, pe rafturile magazinelor Supeco se regăsesc atât mărci de producatori cât şi mărci proprii, o pondere importantă  având-o brandul Carrefour Discount.

În România, Grupul Carrefour numără 166 magazine dintre care: 25 de hipermarket-uri „Carrefour", 79 de supermarket-uri „Market", 61 de magazine de proximitate „Express" și 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO