Carrefour majorează salariile angajaţilor din magazine

Retailerul francez Carrefour a majorat, începând cu 1 februarie, salariile a 95% dintre angajaţii de bază care lucrează  în magazine. Creşterea medie este cuprinsă între 16% și 21 %, în funcţie de strategiile de dezvoltare regională şi sectorială ale companiei.
Economica.net - joi, 11 feb. 2016, 10:16
Carrefour majorează salariile angajaţilor din magazine

Angajaţii din magazine ai retailerul francez Carrefour, adică în jur de 95% din numărul total de salariaţi ai companiei, beneficiază începând cu luna aceasta de o majorare salarială cuprinsă între 16 şi 21%, urmare a strategie de dezvoltare a companiei. Pe lângă salariu, aceştia mai primesc lunar tichete de masă în valoare brută de aproximativ 197 lei, acordate din prima zi de muncă, asigurare de sănătate, primă de vacanță, prime de fidelitate, cupoane de magazin pentru sărbătorile de Paști, Crăciun sau pentru alte evenimente speciale, ajutoare financiare și zile de concediu suplimentare pentru evenimente deosebite din viețile angajaților.

În divizia hypermarket, creșterea salarială s-a realizat prin semnarea unui act adițional, cu șase luni înainte de expirarea termenilor prezentului contract colectiv de muncă.

Potrivit unor surse neoficiale, salariile unui lucrător comercial se ridicau, înainte de majorare, la aproximativ 1.000 de lei net(fără bonurile de masă şi alte avantaje financiare). Creşterile anunţate ar putea aduce în plus în buzunarele angajaţilor între 160 şi 210 lei. 

” Carrefour anunță 2016 ca un moment decisiv de creștere, prin extinderea și diversificarea ofertei, serviciilor, dar și infrastructurii de magazine, confirmată și de semnarea acordului de achiziție a societăţii Billa România. În contextul dinamic și plin de provocări din piața muncii, Carrefour, împreună cu partenerii săi sociali (Sindicatul Salariaților din Carrefour / Artima și Federația Sindicatelor din Comerț), consideră drept prioritară asigurarea unui mediu de lucru stabil, previzibil, echitabil și competitiv” se arată într-un comunicat al companiei. 

„Promisiunile respectate față de clienți trebuie să înceapă cu o promisiune respectată față de angajații noștri. Creșterile salariale asumate în avans reflectă angajamentul ferm de a dezvolta, diversifica și a crește pe toate palierele, dar și de a ne întări poziția de lider în domeniul resurselor umane”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director Executiv, Carrefour România.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țãri, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa.  Aflat de 15 ani pe piața locală, Carrefour este  un angajator dinamic, a cărui echipă, în plină creștere, numără în acest moment aproape 11.800 de membri. În România, Grupul Carrefour are 189 de magazine dintre care 29 hypermarketuri Carrefour, 106 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin de comerț online www.carrefour-online.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Companiile Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti, dizolvate – deciziile publicate în Monitorul Oficial
Companiile Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti, dizolvate – deciziile publicate în ...
Deciziile acţionarilor Companiilor Municipale Tehnologia Informaţiei şi Sport pentru Toţi Bucureşti privind dizolvarea şi lichidarea acestora au fost publicate recent în Monitorul Oficial.......
Criza submarinelor – Miniştrii de externe ai UE şi-au exprimat la New York solidaritatea cu Franţa împotriva SUA
Criza submarinelor – Miniştrii de externe ai UE şi-au exprimat la New York solidaritatea cu Franţa împotriva SUA
Ţările membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat luni, la New York, sprijinul în favoarea Franţei şi împotriva Statelor ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 21.09.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 21.09.2021
Euro rămâne aproape de maximul istoric în faţa leului şi azi.
Cartuşul de cerneală pe care îl găseşti la uşă înainte să se golească cel din imprimantă
Cartuşul de cerneală pe care îl găseşti la uşă înainte să se golească cel din imprimantă
Cererea de echipamente de imprimare acasă a crescut în cei aproape doi ani de pandemie COVID-19. Este efectul direct al ...