1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Carrefour mizează pe un profit în creştere în 2019 după accelerarea vânzărilor în trimestrul patru

Grupul francez de distribuţie Carrefour a raportat joi o creştere accelerată a vânzărilor în trimestrul patru al anului trecut, graţie rezultatelor solide din Brazilia, în timp ce greva din decembrie a afectat afacerile hypermarket-urilor din Franţa, transmite Reuters.

24 ian, 2020 | Agerpres

Carrefour, cel mai mare grup european de distribuţie, este în mijlocul unui plan de relansare pe cinci ani, lansat în 2018 şi destinat reducerii costurilor şi dezvoltării ofertei online pentru a putea concura mai bine cu rivali precum Amazon. Într-un comunicat publicat joi, Carrefour a confirmat toate obiectivele din acest plan.

Pentru anul 2019, Carrefour se aşteaptă la un profit operaţional de 2,09 miliarde euro, în creştere cu 7,4% la un curs de schimb constant. Rezultatele anuale complete pentru anul 2019 urmează să fie publicate de Carrefour în data de 27 februarie.

"Anul 2019 marchează un punct de cotitură important pentru grupul nostru. Carrefour a realizat o creştere solidă şi profitabilă. Planul nostru de transformare începe să dea roade", a declarat directorul general Alexandre Bompard.

În trimestrul patru al anului trecut, Carrefour a realizat o cifră de afaceri de 21,74 miliarde euro, în creştere cu 3,1% comparativ cu trimestru precedent, după un avans de 2,3% în trimestrul al treilea. În Brazilia vânzările au crescut cu 7,6% însă în Franţa au scăzut cu 0,9%, în special din cauza unei contracţii de 3,4% a vânzărilor în hypermarket-uri.

În România, Grupul Carrefour numără 303 magazine, dintre care 32 de hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' şi 15 magazine 'Express Orange'), 42 de magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact' şi un magazin de comerţ online.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO