1EUR = 4.7601 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Carrefour pleacă din Grecia

Lanţul francez de retail Carrefour, cel mai mare din Europa şi al doilea din lume, a anunţat azi că va vinde partenerului său local Marinopoulous participaţia pe care o deţine în joint-venture-ul prin care opera reţeaua sa de magazine din Grecia.

15 iun, 2012 | ECONOMICA.net

Grupul francez a luat această decizia ca urmare a mediului economic din Grecia: în primele trei luni ale anului vânzările pe această piaţă au scăzut cu 16%. Valoarea tranzacţiei este de 220 de milioane de euro, dar gigamtul francez nu va încasa bani cash.

Carrefour Marinopoulos va deveni franciza exclusivă a Carrefour în Grecia, Cipru, Bulgaria, Albania şi alte state din Balcani.

Duminică, în Grecia vor avea loc noi alegeri parlamentare- În funcţie de rezultatul lor, Grecia ar putea părăsi zona euro.

Ieşirea din Grecia este prima decizie a noului şef al Carrefour, George Plassat, care se va adresa pentru prima dată acţionarilor, luni, pentru a le prezenta noul plan de administrare a companiei. 

Anunţul referitor la ieşirea din Grecia are loc la puţin timp după unul în care Carrefour informa că intenţionează  să cumpere hypermarketuri în Argentina. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO