1EUR = 4.8583 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Carrefour renunţă la marketplace-ul unde vindeau 300 de parteneri. Vrea să se concentreze pe comercializarea online a mărfurilor proprii

Retailerul francez Carrefour, primul care a intrat pe piaţa comerţului alimentar online din România, anunţă schimbări pe acest segment de business. Din luna martie, va renunţa la Marketplace pentru a se concentra pe vânzarea online a produselor propriilor distribuitori. 

20 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Carrefour România anunţă schimbări în strategia lor privind comerţul onine, după un an 2019 cu rezultate "notabile", după cum informează retailerul care nu a oferit detalii. Începând cu 1 martie, compania va renunţa la platforma Marketplace prin intermediul căreia vindeau aproximativ alţi 300 de producători şi distribuitori (vendori). Mişcarea le va permite francezilor să vândă mai mult din propria marfă şi implicit la creşterea puterii de achiziţie.

"La început de an, Carrefour România vine cu o repoziționare strategică în materie de e-commerce. (...) Noua direcție strategică abordată de Carrefour România presupune, însă, renunțarea la marketplace-ul Carrefour și concentrarea eforturilor pe creșterea vânzărilor de produse de la Carrefour în segmentul e-commerce, începând cu data de 1 martie 2020. Parteneriatul cu cei peste 300 de vendori de pe marketplace-ul Carrefour România se apropie de final, însă compania analizează opțiuni alternative de a continua colaborarea cu aceștia", anunţă un comunicat al companiei.

De asemenea, conform retailerului, compania a lansat, de curând, o nouă aplicație mobilă care permite utilizatorilor să cumpere, plătească și, acum, să comande online folosind telefonul mobil.

Carrefour a intrat pe piaţa comerţului online în 2013, fiind primul retailer alimentar care a făcut această mişcare. Ulterior, în 2017, a lansat platforma marketplace denumită Carrefour&Partenerii unde alţi vendori îşi comercializau produsele.

Amintim, de asemenea, că în 2017 francezii au preluat  de la două companii de software platforma Bringo, prin care produse ale unor magazine diferite pot fi comandate şi primite de clienţi acasă.

În România, grupul Carrefour operează peste 370 de magazine fizice şi  portalul  www.carrefour.ro, de unde clienţii din Bucureşti și Ploiești pot achiziţiona produse alimentare din secţiunea „Supermarket Online".

Mai mult, prin platforma BRINGO, disponibilă gratuit în Google Play și App Store, Carrefour le oferă clienților din cele 24 de orașe posibilitatea de a face cumpărături din peste 50.000 de produse la preț de hipermarket, livrate în 90 de minute. De asemenea, prin intermediul Gurmandio, clienții din mai multe orase pot comanda o varietate de preparate, atât din secțiunea de gastronomie a Carrefour, cât și de la restaurantele locale, livrare gratuită și multiple metode de plată (cash, card, tichete de masă).

 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO