Carrefour Romania închiriază 6.850 metri pătraţi în proiectul Skanska Green Court Bucharest

Skanska România a semnat un contract de închiriere cu retailer-ul francez Carrefour România, pentru un spaţiu de 6.850 mp în cea de-a doua clădire a spaţiilor de biroului Green Court Bucharest, din nordul Capitalei, ceea ce ridică gradul de ocupare la 61,2%, în corpul B al complexului, au anunţat oficiali ai dezvoltatorului suedez.
Economica.net - lun, 16 mart. 2015, 12:43
Carrefour Romania închiriază 6.850 metri pătraţi în proiectul Skanska Green Court Bucharest

Tranzacţia a fost intermediată de CBRE, iar mutarea companiei Carrefour va avea loc în acest an. În aceeaşi perioadă, un nou magazin Carrefour Market va fi deschis în clădirea de birouri.

‘În Carrefour România am descoperit o companie cu valori similare, de aceea suntem bucuroşi să putem avea un asemenea partener în Green Court Bucharest. Aş dori să mulţumesc echipei Carrefour România pentru buna colaborare şi sunt convins că angajaţii companiei se vor simţi foarte bine în noul sediu’, arată Marcin Lapinski, Preşedintele Skanska Property România.

Aproximativ 500 de angajaţi vor lucra în noul spaţiu, în departamente de Achiziţii, Financiar, Marketing şi Logistica.

Carrefour este un chiriaş important al clădirii B, alături de Sanofi şi Adecco, care şi-au anunţat deja relocarea.

‘Carrefour îşi relochează sediul în noul hub de business al Bucureştiului, vizând o mai bună proximitate cu magazinele sale. Succesul tranzacţiei s-a datorat bunei colaborări dintre echipele Skanska, Carrefour, CBRE şi Tuca Zbarcea& Asociaţii, avocaţii noştri’, a explicat Anca Damour, Property Division şi Corporate Affairs Director Carrefour România.

‘CBRE a fost implicat în toate stagiile acestei tranzacţii complexe, angrenând multe dintre resursele noastre. Companii de calibrul Carrefour România au ales Green Court Bucharest datorită specificaţiilor tehnice, configuraţiei eficiente, expunerii brand-ului, cât şi accentului pe care Skanska îl pune în general pe calitate’, spune Răzvan Iorgu, Managing Director CBRE România.

Green Court Bucharest este primul proiect dezvoltat de Skanska în România şi este format din trei clădiri de birouri, cu o suprafaţă totală de 52.000 mp. Clădirea B, care găzduieşte în prezent companiile Sanofi, Adecco şi Carrefour, va avea 18.000 mp în 12 etaje supraterane şi trei nivele subterane de parcare, cu 315 locuri. Finalizarea construcţiei este programată pentru al doilea trimestru din 2015.

Green Court Bucharest deţine pre-certificarea LEED Gold şi oferă numeroase soluţii sustenabile pentru a minimiza amprenta clădirii asupra mediului înconjurător şi pentru a reduce semnificativ costurile operaţionale. Tehnologiile moderne eficiente din punct de vedere energetic, precum faţada dublă şi sistemele de iluminat echipate cu senzori de mişcare şi de intensitate, vor garanta un mediu de lucru confortabil. Locurile de parcare speciale şi facilităţile pentru biciclete, curtea interioară cu acces gratuit la Wi-Fi şi prizele de încărcare pentru maşinile electrice vor fi, de asemenea, la dispoziţia chiriaşilor.

Skanska România este un dezvoltator de clădiri ecologice de birouri destinate creării unor medii favorabile creşterii economice şi stimulării afacerilor.

Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 şi face parte din Grupul Skanska, lider mondial în dezvoltare imobiliară şi construcţii.

Proiectele Skanska România oferă spaţii de birouri realizate la cele mai înalte standarde de calitate în locaţii cheie care asigură atât succesul cât şi satisfacţia clienţilor şi a investitorilor. Toate proiectele dezvoltate de Skanska România vor parcurge procesul de certificare LEED pentru a confirma respectarea principiilor dezvoltării sustenabile, ale eficienţei energetice optime şi ale asigurării unui mediu de lucru superior.

Skanska Commercial Development Europe dezvoltă cladiri de birouri, proiecte logistice şi comerciale în marile zone metropolitane din Republica Cehă, Ungaria, România şi Polonia.

Skanska Commercial Development Europe este împărţită în patru companii locale – Skanska Property Republica Cehă, Skanska Property România, Skanka Property Ungaria şi Skanska Property Polonia.

Grupul Skanska este una dintre cele mai mari companii de dezvoltare imobiliară şi construcţii din lume, cu expertiză în construcţia şi dezvoltarea proiectelor comerciale şi rezidenţiale precum şi în parteneriate public-private. Grupul Skanska are în prezent 58.000 de angajaţi în pieţele pe care activează în Europa, Statele Unite şi America Centrală. Skanska a înregistrat în 2014 venituri totale în valoare de 145 miliarde coroane suedeze

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...