Cartierele din București unde prețurile la apartamente sunt mai mici ca acum un an

În mare parte, prețurile apartamentelor din București sunt mai mari cu circa 10% față de octombrie 2021, arată o analiză Economica.net pe baza datelor portalului imobiliar Anunțul.ro. Sunt însă și cartiere unde prețurile sunt mai mici.
Andrada Ghira - Dum, 06 nov. 2022, 21:45
Cartierele din București unde prețurile la apartamente sunt mai mici ca acum un an

Prețurile cerute de proprietarii apartamentelor cu două camere din București sunt mai mari cu 10% în octombrie 2022 față de aceeași lună a anului trecut, arată o analiză Economica.net pe baza datelor Anunțul.ro.

Ușoare scăderi de preț sunt sesizate în cartierul Vitan, unde, cu variații de la lună la lună, media prețului pentru apartamente a fost în octombrie 2021 de 84.000 de euro, în ușoară scădere cu 5% față de aceeași lună a anului trecut.

Prețurile cerute pentru locuințele din zona Crângași-Giulești s-au redus și ele cu 4% în ultimul an, iar în zona Moșilor-Dacia, scăderea a fost aproape insesizabilă, de doar minus 1%.

Cu evoluții oscilante și în funcție de tipul de proprietăți scoase la vânzare, cele mai mari creșteri de preț s-au putut observa pentru cartierele Grivița-Gara de Nord, cu o creștere de 16% și 1 Mai-Domenii și Militari, ambele cu un plus de 11%.

Chiar și cu această creștere de 16%, apartamentele cu două camere din zona Grivița-Gara de Nord se află printre cele mai ieftine. Berceni-Giurgiului este zona unde se găsesc cele mai ieftine apartamente cu două camere : 63.800 de euro, urmată de Drumul Taberei-Ghenccea cu 65.000 de euro, Pantelimon cu 68.600 de euro și Colentina-Obor, cu 69.000 de euro.

De la lună la lună sunt tot mai puține zone unde se găsesc apartamente cu două camere sub pragul de 70.000 de euro.

La polul opus, cele mai scumpe locuințe se găsesc în zona Alba-Iulia-Decebal-Muncii, cu o medie de 140.000 de euro, urmată de Băneasa, cu 125.000 de euro și Floreasca-Dorobanți, cu 107.000 de euro.

Prețul mediu cerut la apartamentele din zona Floreasca a crescut în ultimele trei luni, iar față de acum un an, acesta este de peste 107.000 de euro. Prețurile la apartamentele din zonele Colentina-Obor și Drumul Taberei-Ghencea au rămas cam pe aceeași linie, cu medii de 69.200 de euro, respectiv 65.000 de euro.

Mai multe detalii despre evoluția prețurilor puteți vizualiza în tabelul de mai jos.

Evoluția prețurilor la aparamente în ultimul an
Infogram

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...