1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Imobiliare

Cartierele din Bucureşti unde preţurile locuinţelor au scăzut în primele trei luni din 2018

Preţurile locuinţelor din Bucureşti au înregistrat în mare parte scăderi uşoare la sfârşitul lunii martie, comparativ cu luna ianuarie, însă sunt şi zone în care preţurile au continuat să crească. 

21 apr, 2018 | ECONOMICA.net

Programul Prima Casă a devenit operaţional la jumătatea lunii februarie, iar până la începutul lui aprilie, FNGCIMM a aprobat 4.000 de garanţii. În acest timp, preţurile apartamentelor din Bucureşti s-au depreciat uşor în primele trei luni din acest an în majoritatea cartierelor. Sunt însă şi zone în care preţurile nu au stat pe loc. ECONOMICA.NET vă prezintă care sunt cartierele unde preţurile apartamentelor cu două camere, luate ca reper, au scăzut. 

Din cele 24 de zone analizate, doar în şapte preţurile au înregistrat creşteri, potrivit datelor statistice ale Anunţul.ro. În restul cartierelor preţurile au scăzut. 

Cea mai mare scădere a fost consemnată în zona 13 Septembrie, de 6,89%, unde preţul mediu cerut pentru un apartament de două camere a fost la sfârşitul lunii martie de 72.785 de euro. De altfel, aceasta este şi singura zonă din Bucureşti unde preţurile sunt mai mici şi faţă de martie 2017. Atunci, preţul mediu cerut a fost de 81.100 de euro. 

Urmează zonele Unirii, cu 5,6%, Universitate-Kogălniceanu, cu 4,44% şi Moşilor-Dacia, cu 4,21. Alte scăderi la preţul apartamentelor cu două camere s-au înregistrat în zonele: 1 Mai - Domenii (-3,67%), Rahova-Sebastian (-2,95%), Ştefan cel Mare - Tei (-2.42%). 

La polul opus, apartamentele cu două camere din zona Griviţa-Gara de Nord au înregistrat cea mai mare creştere în primele trei luni din acest an, de 12,38%. Astfel, preţul mediu cerut de proprietari a fost la sfârşitul lunii martie de 56.809 de euro. Preţurile au mai crescut şi în Floreasca-Dorobanţi, cu 7,8% şi Drumul Taberei şi Ghencea, cu aproape 2%. 

Iată mai jos lista completă a preţurilor apartamentelor cu două camere din Bucureşti, la sfârşitul lunii martie. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO