Cartonaş roşu pentru Gică Popescu în afacerea imobiliară Doldora Bazaar

Fostul fotbalist, Gigă Popescu, inaugura în decembrie 2010, cu mult entuziasm, centrul comercial Doldora Bazaar din apropierea Pieţei Rahova. După încercări eşuate de a ţine complexul pe linia de plutire, Doldora Capital a intrat în insolvenţă în august 2013 şi a fost închis.
Andrada Ghira - joi, 06 feb. 2014, 22:04
Cartonaş roşu pentru Gică Popescu în afacerea imobiliară Doldora Bazaar

„Oamenii din ziua de azi nu mai merg la muzee, dar se duc în mall. Noi am dorit să reedităm ceea ce întâmpla aici acum 100 de ani, când ţăranii veaneau cu căruţele şi vindeau direct din ele. Am adus istoria în prezent”, spunea la deschiderea din 2010, Gică Popescu.

Investiţia în Doldora Bazaar a fost de 10 milioane de euro, din care 70% din finanţare a fost asigurată de Unicredit.

Rezultatele nesatisfăcătoare şi faptul că mai mulţi comercianţi, dezamăgiţi de puţinii clienţi, au renunţat la spaţii, i-au făcut pe acţionari să regândească proiectul.

Doldora Bazaar a fost transformat în Doldora Mega Market, la nici şase luni de la deschidere.

În vara anului trecut, supermarketul îşi închidea porţile, iar societatea prin care s-a construit complexul intra în insolvenţă la solicitarea firmei care s-a ocupat de paza proiectului.

Imposibil de redresat

„Apreciem că lipsa de profit şi pierderile foarte mari corelate cu lipsa de capital investiţional, precum şi diminuarea cifrei de afaceri în contextul crizei economice existente au condus la apariţia stării de insoovenţă a societăţii.

Totodată, un factor important care a influenţat situaţia debitoarei îl reprezintă rezilierea contractului de leasing financiar încheiat între debitoare şi Unicredit Leasing Corporation IFN. De asemenea, în contextul actual, nu există posibiliatea atragerii de noi fonduri în vederea achitării datoriilor, societatea debitoare fiind în imposibilitate de a fi redresată”, se arată în raportul cauzelor depus la tribunal în luna septembrie a anului trecut de către administratorul judiciar.

Din cauză că societatea nu şi-a mai putut plăti ratele, Doldora Bazaar a intrat în portofoliul Unicredit Leasing Corporation, care deţinea peste 95% din totalul datoriilor. Firma a intrat apoi în faliment şi a fost radiată.

Unicredit Ţiriac Bank a răspuns solicitării ECONOMICA.NET că nu poate oferi mai multe informaţii pe acest subiect. În toamna anului trecut, Mega Image deschidea un magazin pe o suprafaţă de 700 mp, repretentând 10% din suprafaţa închiriabilă a complexului.

Te-ar mai putea interesa și
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Creditul neguvernamental a urcat cu 1% în august, la 309,7 miliarde de lei
Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut, în luna august 2021, cu 1% faţă de iulie 2021 (0,8 la sută în termeni reali), până la nivelul de 309,7 miliarde......
PwC: Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru transport. Car sharing-ul şi închirierile au perspective bune de revenire
PwC: Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru transport. Car sharing-ul şi închirierile au perspective ...
Maşina personală rămâne principala preferinţă pentru mobilitate, însă platformele alternative au perspective pozitive ...
Studenții admiși la Universitatea Politehnică Timișoara pot primi între 40.000 și 200.000 de euro pentru a porni o afacere
Studenții admiși la Universitatea Politehnică Timișoara pot primi între 40.000 și 200.000 de euro pentru a porni o ...
Studenții Universității Politehnice din Timișoara pot primi peste 40.000 de euro pentru a-și înființa start-up-uri. ...
Compania daneză de energie regenerabilă European Energy intră pe piața din România
Compania daneză de energie regenerabilă European Energy intră pe piața din România
Compania daneză de energie regenerabilă European Energy, care dezvoltă, finanțează, construiește și operează parcuri ...