Casa Albă susţine că o reformă a imigraţiei ar „ameliora” securitatea naţională a Statelor Unite

Casa Albă a afirmat că o reformă a legilor privind imigrarea precum cea discutată în prezent în Congres ar ameliora securitatea Statelor Unite, după ce un ales republican a legat acest dosar de atentatul din Boston, relatează AFP.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 11:56
Casa Albă susţine că o reformă a imigraţiei ar

„Suntem de acord cu unii dintre coautorii proiectului de lege, printre care senatorii (republicani John) McCain, (Lindsey) Graham şi (Marco) Rubio, pentru a spune că unul dintre efectele pozitive şi unul dintre motivele pentru care avem nevoie de o reformă a imigraţiei, este pentru că aceasta ar ameliora securitatea noastră naţională”, a asigurat purtătorul de cuvânt al executivului, Jay Carney.

În timpul urmăririi suspectului atentatului din Boston vineri, unui dintre republicanii cei mai influenţi în Senat a susţinut că reforma imigraţiei învaţă de pe urma adăpostirii persoanelor precum fraţii Ţarnaev, autori presupuşi ai atentatului de la Boston la 15 aprilie.

„Date fiind evenimentele din această săptămână, este important pentru noi să înţelegem lipsurile şi lacunele sistemului nostru de imigrare”, a declarat Charles Grassley înainte de capturarea lui Jokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, un american de origine cecenă care obţinuse de curând cetăţenia.

Fratele său Tamerlan, care a murit în cursul nopţii de joi spre vineri după un schimb de focuri cu forţele de ordine din Boston, era la rândul său titularul unui permis de şedere pe termen lung. Ambii era în Statele Unite de peste 10 ani.

„Cum pot indivzi să scape autorităţilor şi să planifice astfel de atentate pe teritoriul nostru? Cum putem să sporim controalele asupra persoanelor care vor să intre în Statele Unite”, s-a întrebat Grassley.

Carney a apreciat luni că o reformă a imigraţiei ar răspunde la necesitatea de „a scoate din umbră aproximativ 11 milioane de oameni care locuiesc ilegal în această ţară”.

„Drumul către obţinerea naţionalităţii şi obstacolele ce trebuiesc depăşite permit autorităţilor să obţină mai multe informaţii asupra acestor indivizi”, a continuat el.

Te-ar mai putea interesa și
Începe „Marea relaxare” – cum stă România în criza Coronavirus – situaţia vineri dimineaţă, 14.05.2021
Începe „Marea relaxare” – cum stă România în criza Coronavirus – situaţia vineri dimineaţă, ...
Criza Coronavirus 14 mai (cea mai recentă raportare, joi, 13 mai 2021) - Preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu au anunţat joi, 13 mai 2021, noi măsuri de relaxare. Iată cum stă România......
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 14.05.2021
Ce se întâmplă cu leul înainte de weekend – curs valutar interbancar 14.05.2021
Euroîncepe ziua e vineri în uşoară creştere faţă de cursul BNR anunţat ieri. La casele de schimb ale băncilor comerciale, ...
Producția de rapiță revine peste pragul de 1 milion de tone. România devine al patrulea producător european
Producția de rapiță revine peste pragul de 1 milion de tone. România devine al patrulea producător european
Cum mai mulți fermieri au pariat pe rapiță anul acesta, iar condițiile meteo sunt benefice, România ar putea ajunge ...
Cinci bănci vând euro cu peste 5 lei la ghişee. Care sunt cele mai scumpe şi cele mai ieftine case de schimb valutar bancare
Cinci bănci vând euro cu peste 5 lei la ghişee. Care sunt cele mai scumpe şi cele mai ieftine case de schimb valutar ...
ING, Unicredit, BCR, OTP şi Techventures Bank vând încă de la începutul lunii mai un euro cu un cost mai mare de 5 lei ...