Casa Albă susţine că o reformă a imigraţiei ar „ameliora” securitatea naţională a Statelor Unite

Casa Albă a afirmat că o reformă a legilor privind imigrarea precum cea discutată în prezent în Congres ar ameliora securitatea Statelor Unite, după ce un ales republican a legat acest dosar de atentatul din Boston, relatează AFP.
Economica.net - mar, 23 apr. 2013, 11:56
Casa Albă susţine că o reformă a imigraţiei ar

„Suntem de acord cu unii dintre coautorii proiectului de lege, printre care senatorii (republicani John) McCain, (Lindsey) Graham şi (Marco) Rubio, pentru a spune că unul dintre efectele pozitive şi unul dintre motivele pentru care avem nevoie de o reformă a imigraţiei, este pentru că aceasta ar ameliora securitatea noastră naţională”, a asigurat purtătorul de cuvânt al executivului, Jay Carney.

În timpul urmăririi suspectului atentatului din Boston vineri, unui dintre republicanii cei mai influenţi în Senat a susţinut că reforma imigraţiei învaţă de pe urma adăpostirii persoanelor precum fraţii Ţarnaev, autori presupuşi ai atentatului de la Boston la 15 aprilie.

„Date fiind evenimentele din această săptămână, este important pentru noi să înţelegem lipsurile şi lacunele sistemului nostru de imigrare”, a declarat Charles Grassley înainte de capturarea lui Jokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, un american de origine cecenă care obţinuse de curând cetăţenia.

Fratele său Tamerlan, care a murit în cursul nopţii de joi spre vineri după un schimb de focuri cu forţele de ordine din Boston, era la rândul său titularul unui permis de şedere pe termen lung. Ambii era în Statele Unite de peste 10 ani.

„Cum pot indivzi să scape autorităţilor şi să planifice astfel de atentate pe teritoriul nostru? Cum putem să sporim controalele asupra persoanelor care vor să intre în Statele Unite”, s-a întrebat Grassley.

Carney a apreciat luni că o reformă a imigraţiei ar răspunde la necesitatea de „a scoate din umbră aproximativ 11 milioane de oameni care locuiesc ilegal în această ţară”.

„Drumul către obţinerea naţionalităţii şi obstacolele ce trebuiesc depăşite permit autorităţilor să obţină mai multe informaţii asupra acestor indivizi”, a continuat el.

Te-ar mai putea interesa și
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer şi Moderna au majorat preţurile pentru vaccinurile împotriva COVID-19 livrate UE
Pfizer Inc şi Moderna Inc au majorat preţurile vaccinurilor lor împotriva COVID-19 în ultimele contracte de furnizare pentru Uniunea Europeană, informează duminică Financial Times, preluat de......
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri afectează redresarea pieţei auto franceze (CCFA)
Deficitul global de cipuri şi creşterea numărului de cazuri noi de infectare cu COVID-19 afectează perspectivele unei ...
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Propunere a Ministrului Economiei: Impozit zero pe salariul minim din 2022 în HoReCa
Coaliția discută în această perioadă despre domeniul în care ar putea fi aplicat impozitul zero pe salariul minim începând ...
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca relaxează restricțiile generate de pandemia cu Sars-Cov-2
Danemarca a relaxat duminică o serie de restricţii impuse împotriva coronavirusului, eliminând limita de capacitate pentru ...