1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Casa Albă: Vânzările către Huawei vor include doar bunuri disponibile pe scară largă la nivel mondial

Decizia preşedintelui Donald Trump de a permite vânzări de bunuri americane către grupul chinez va fi aplicată numai produselor disponibile pe scară largă la nivel mondial, nu şi celor mai sensibile echipamente, a declarat preşedintele Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, Larry Kudlow, transmite Reuters, citată de News.ro.

01 iul, 2019 | News.ro

”Tot ce se va întâmpla este că Departamentul pentru Comerţ va acorda unele licenţe suplimentare” pentru componente disponibile la nivel general de care compania are nevoie, a afirmat Kudlow la postul Fox News, potrivit News.ro.

În special producătorii americani de microcipuri ”vând produse care sunt disponibile în alte ţări...aceasta nu este o amnistie generală...problemele de securitate naţională rând de o importanţă majoră”, a spus consilierul.

Ridicarea parţială a restricţiilor impuse Huawei a fost un element major al acordului convenit în weekend de preşedintele Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping pentru reluarea negocierilor comerciale dintre cele două ţări.

Decizia a fost criticată de senatori americani îngrijoraţi că Huawei are legături apropiate cu agenţiile chineze de spionaj care s-ar putea folosi de distribuirea globală a tehnologiei companiei.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii şi al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, neagă că produsele sale reprezintă un risc de securitate şi a încercat să conteste embargoul american în justiţie.

Kudlow a spus îngrijorările referitoare la Huawei vor face subiectul unor noi discuţii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO