Casa celebrului actor Constantin Nottara a fost vândută

Casa celebrului actor Constantin I. Nottara a fost vândută, anunță Romania Sotheby’s International Realty. Prețul de listare a fost de 650.000 de euro, însă valoarea tranzacției și identitatea noului proprietar sunt confidențiale.
Andrada Ghira - mar, 25 oct. 2022, 09:47
Casa celebrului actor Constantin Nottara a fost vândută

„Căminul Nottara” a fost construit în 1931, în plină perioadă modernistă în arhitectura bucureșteană, integrându-se perfect în arhitectura eclectică a bulevardului Dacia. Clădirea, realizată cu sprijin financiar din partea Sindicatului Artiştilor Dramatici şi Lirici, care a donat o sumă importantă, a fost construită de către arhitectul Victor Ștefănescu, în stil funcțional, cu influențe Art Deco.

Monument istoric reprezentativ pentru patrimoniul cultural local, clasă B, imobilul beneficiază de 18 camere și 11 băi și un teren de 192 mp. De-a lungul timpului, în imobilul de pe Bulevardul Dacia nr.2  a mai locuit și fiul acestuia, marele compozitor Constantin C. Nottara (1935-1951).

În anul 1956, în memoria celor doi mari artiști, la inițiativa Annei Nottara, soția lui C.C. Nottara, a fost deschis pentru public Muzeul Memorial C.I și C.C. Nottara, care a funcționat în imobil până în anul 2016.

„Casa Nottara reprezintă o clădire cu o valoare culturală incontestabilă, atât prin prisma notorietății de care s-au bucurat proprietarii casei, dar și datorită faptului că, timp de 60 de ani, cât timp a fost muzeu memorial, a oferit numeroase amintiri plăcute zecilor de mii de oameni care i-au călcat pragul”, a declarat Constantin Prisecaru, Managing Partner, Romania Sotheby’s International Realty.

Cine a fost Constantin I. Nottara

Descendent al unei vechi familii bizantine de origine greacă, Constantin I. Nottara (1859-1935) a fost una dintre marile personalități ale teatrului românesc.

S-a remarcat interpretând roluri importante precum: Lear și Hamlet din piesele lui Shakespeare, bătrânul medic din „Medicul în dilemă” de Shaw, Vlaicu din „Vlaicu Vodă” de Alexandru Davila, Ion din „Năpasta” de Ion L. Caragiale și în alte roluri importante ale acelor vremuri.

Sub îndrumarea lui a apărut o nouă generație de artiști, precum Tony Bulandra, Ion Manolescu, Maria Ventura sau Maria Filotti.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...