1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 12 º

News

Casa independentă energetic 100%, scoasă la licitaţie pentru 50.000 euro

Prototipul casei solare pe care echipa 'Prispa' o va prezenta, în septembrie 2012, la competiţia Solar Decathlon Europe de la Madrid, va fi scos la licitaţie în ziua de 26 iulie, pentru 50.000 de euro.

23 iul, 2012 | Agerpres

,,Prispa' este proiectul casei solare, 100% independentă energetic, realizată de prima echipă românească calificată la concursul Solar Decathlon Europe 2012, cea mai importantă competiţie de arhitectură sustenabilă şi tehnologii integrate. Cu o arhitectură inspirată din tradiţional, dar cu o tehnologie actuală, 'Prispa' este gândită pentru a răspunde cerinţelor de confort ale omului contemporan. Opţional probelor de concurs, cei 40 de studenţi ai echipei 'Prispa' au construit casa solară în Bucureşti, ca un exerciţiu înaintea asamblării construcţiei la Madrid. Prototipul se află în parcarea magazinului Leroy Merlin, unde va avea loc şi licitaţia. Preţul de intrare în licitaţie este de 50 000 euro, deşi valoarea estimată de echipa Prispa este de 125.000 de euro.

Casa şi echipa sunt pregătite pentru competiţie, însă fondurile necesare deplasării nu sunt încă acoperite. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care echipa românească îşi pune la licitaţie prototipul casei Prispa. În preţul casei sunt incluse instalaţiile (evaluate la 41.000 de euro, mobilierul, electrocasnicele şi transportul până la terenul viitorului beneficiar.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO