Cât a cheltuit Kaufland pentru măsurile de prevenție împotriva răspândirii Covid-19

Retailerul german Kaufland a investit aproximativ 20 de milioane de lei în măsurile de protecție și prevenție împotriva răspândirii Covid-19. De asemenea, este primul lanț de hypermarketuri care obține o certificare ce atestă că respectă recomandările Organizației Mondiale a Sănătății.
Economica.net - joi, 15 oct. 2020, 13:11
Cât a cheltuit Kaufland pentru măsurile de prevenție împotriva răspândirii Covid-19

De la declanșarea pandemiei și până în prezent, filiala locală a retailerului german Kaufland a investit peste 20 de milioane de lei în implementarea măsurilor de protecție și prevenție în magazinele, depozitele și sediile sale, precum montarea porților de termometrizare la intrare, cu sistem de detectare automată a temperaturii, fără contact direct; dotarea spațiilor cu dispensere automate fără atingere, cu gel și șervețele dezinfectante pentru clienți și angajați;instalarea geamurilor de plexiglas la case; asigurarea echipamentelor suplimentare de protecție de unică folosință pentru angajați; sporirea frecvenței igienizărilor etc.

De asemenea, în cursul lunii octombrie, întreaga rețea de 135 de magazine și două depozite Kaufland România primește certificarea DEKRA ce confirmă că toate măsurile de siguranță împotriva răspândirii Covid-19 sunt implementate corect, complet și sunt conforme cu standardele sanitare internaționale ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale instituțiilor locale, la ora actuală, potrivit unui comunicat al companiei.

O certificare similară, dar specifică spațiilor tip mall, a fost obținută și de Mega Mall București. Centrul comercial a fost certificat de Safe Shopping Centers (SSC), o companie suedeză independentă care acreditează siguranța centrelor comerciale din toată lumea.

DEKRA este un standard internațional de siguranță pentru măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19 și este acordat în urma unui proces de audit și control, realizat pe parcursul a 45 de zile, la nivel național, de un organism de certificare independent.

Auditul spațiilor este realizat fizic, în urma deplasării pe teren a unei echipe de auditori pentru controlul fiecărui magazin și depozit. O serie de 134 de criterii au fost verificate de inspectori pentru acordarea standardului.

,,Standardul de siguranță DEKRA dezvoltat în Germania are un număr mare de criterii de evaluare a siguranței spațiilor și se acordă numai în urma controalelor în teren, nu online, ceea ce face ca întregul proces să fie complet, riguros, de încredere și corect. Auditurile noastre sunt efectuate prin liste de verificare bazate pe principalele recomandări și protocoale internaționale, ale Organizației Mondiale a Sănătății și locale ale agențiilor și autorităților guvernamentale”, declară Ionuț Muntean, Director Executiv DEKRA România.

Standardul DEKRA confirmă implementarea tuturor măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19 pe întregul spațiu de desfășurare al activității Kaufland România, inclusiv în etapele de recepție a mărfii, controlul furnizorilor și la intrarea în unitate, precum și în serviciile de igienă, sanitație și întreținere, precum și de instruire a personalului și de informare a clienților.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 135 de magazine în România.

Dekra este un business de peste 3,4 miliarde de Euro, compania având aproximativ 44.000 de angajați, în peste 60 de țări. Compania furnizează servicii multiple, de la testarea și certificarea produselor și sistemelor de management, audituri și evaluări obligatorii și voluntare, inspecția vehiculelor, la inspecții industriale și a construcțiilor, consultanță în materie de siguranță, precum și cursuri de formare, și muncă temporară.

Te-ar mai putea interesa și
Care este impactul pachetului european „Fit for 55” asupra viitorului sectorului clădirilor în România
Care este impactul pachetului european „Fit for 55” asupra viitorului sectorului clădirilor în România
Comisia Europeană a prezentat, la jumătatea lunii iulie, un amplu pachet legislativ – celebrul deja Fit for 55 – menit să conducă la atingerea obiectivului ambițios al UE de reducere cu 55%......
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Intesa Sanpaolo vrea să plătească acţionarilor dividende de 3,3 miliarde de euro
Cel mai mare grup bancar italian, Intesa Sanpaolo SpA, a îmbunătăţit estimarea anuală de profit, după rezultate trimestriale ...
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Ce se întâmplă cu leul azi – curs valutar interbancar 05.08.2021
Euro începe ziua aproape de nivelul anunţat ieri de Banca Naţională. Dolarul creşte uşor.
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele plătite sunt aproape neglijabile
Firmele de asigurare vând „la suprapreț” asigurările obligatorii pentru toți românii cu credite. Daunele ...
Că majoritatea covârșitoare a românilor nu își asigură locuința decât dacă este obligatoriu este un lucru cunoscut, ...