Cât a încasat Atrium din închirierea Militari Shopping Center în primele nouă luni

Atrium European Real Estate a înregistrat în primele nouă luni venituri nete de 5,5 milioane euro din închirierea parcului de retail Militari Shopping Centre din Bucureşti, în creştere cu 4,7% faţă de perioada similară a anului trecut, pe fondul majorării nivelului chiriei percepute.
Economica.net - mar, 13 nov. 2012, 12:08
Cât a încasat Atrium din închirierea Militari Shopping Center în primele nouă luni

Veniturile brute au crescut cu 5,3%, de la 5,2 milioane de euro la 5,4 milioane de euro, potrivit raportului financiar al investitorului austriac. În termeni comparabili, veniturile nete au scăzut cu 3,5%, iar cele brute cu 3,3%, fiind singurul activ din cele 155 deţinute de grupul austriac în regiune care a raportat o uşoară scădere.

Valoarea de piaţă a Militari Shopping Center s-a redus uşor faţă de intervalul similar din 2011, de la 71,2 milioane de euro la 70,7 milioane de euro..

Gradul de ocupare se situa la 98%, faţă de 99,1% la finele anului trecut, în timp ce randamentul parcului de retail este de 9,4%.

Atrium deţine în România şi două terenuri pentru parcuri de retail, în judeţele Arad şi Constanţa.

Atrium European Real Estate a achiziţionat în 2004 prima fază a proiectului din Militari, dezvoltat de compania belgiană Liebrecht&wooD. Pentru extindere, finalizată în martie 2009, compania a anunţat că a alocat 67 de milioane de euro. Parcul are o suprafaţă de 52.960 metri pătraţi.

La nivel de grup, veniturile nete din chirii au crescut cu 19,5%, de la 115 milioane de euro la 137 milioane de euro. Grupul deţine 155 de proprietăţi finalizate în Europa, cu o valoare de piaţă de peste 2 miliarde de euro. România reprezintă 4,3% din totalul portofoliului.

Acţionarul majoritar al Atrium European Real Estate este grupul de investitori israelieni Gazit Globe, care a preluat în 2008 compania, la acea dată Meinl Land, şi a redenumit-o. Grupul operează în mai multe state din regiune, respectiv în România, Cehia, Ungaria, Lituania, Polonia, Rusia, Slovacia, Turcia, Bulgaria, Georgia şi Ucraina.

Te-ar mai putea interesa și
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, companie românească, monitorizează vehiculele OSCE în 15 misiuni globale
SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România, anunță semnarea unui acord de monitorizare a vehiculelor folosite de către Organizația......
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Drum Expres Arad – Oradea: CNAIR solicită emiterea acordului de mediu
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) solicită emiterea acordului de mediu necesar construirii ...
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi ...
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...