Cât a vândut Tagor din primul proiect rezidenţial din România şi ce mai vrea să construiască

Compania Tagor, deţinută şi condusă de Ofer Lieberson, va finaliza în această primăvară construcţia primei faze a proiectului Adora Urban Village din apropierea Capitalei. În plus, după ani în care planurile de dezvoltare au fost amânate, compania vrea să demareze construcţia mai multor ansambluri rezidenţiale.
Andrada Ghira - Dum, 24 feb. 2013, 22:05
Cât a vândut Tagor din primul proiect rezidenţial din România şi ce mai vrea să construiască

Lucrările de construcţie ale proiectului Adora Urban Village, situat în apropiere de Şoseaua Alexandriei, au fost demarate anul trecut.  În primă fază sunt construite două blocuri cu 75 de apartamente, care vor fi finalizate în această primăvară, iar investiţia se ridică la 34,4 milioane de euro.

„7% dintre unităţile locative ale complexului (n.r. – cinci locuinţe) sunt deja contractate de către cumpărători cu aproximativ două luni inainte de finalizarea construcţiilor. Vânzarile au început efectiv în luna noiembrie a anului trecut”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Ofer Lieberson, proprietarul Tagor.

Un număr destul de mic de aprtamente, însă Lieberson declara anul trecut că nu se aşteaptă ca românii să cumpere locuinţe pe hârtie şi că Tagor are bani să contruiască şi să vândă apartamentele. În total, proiectul ar urma să cuprindă 12 blocuri cu 548 de locuinţe. Lucrările la cea de-a doua fază vor fi demarate tot în primăvară, după ce primele blocuri vor fi finalizate.

Trei noi proiecte pentru Tagor în 2013

Compania nu se opreşte doar la cea de-a doua fază din Adora Village şi va demara lucrările de construcţie pentru alte trei proiecte rezidenţiale, din care unul în apropierea Bucureştiului.

„Anul acesta vom anunta demararea lucrărilor la două complexe rezidenţiale în Arad şi Timişoara, precum şi la un complex nou în altă zonă din Bucureşti”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Lieberson.

Deşi nu a oferit mai multe detalii despre viitoarele proiecte, Lieberson declara anul trecut că se are în plan demararea unui proiect cu 1.300 de locuinţe la Arad, unde în primă fază vor fi construite 107 apartamente. De asemenea, la Timişoara se are în plan construcţia unui proiect tot cu 1.300 de apartamente, din care 110 vor fi dezvoltate în primă fază.

Proiectul din Bucureşti ar putea fi cel anunţat pe terenul pe care compania îl deţine în zona Pipera, unde iniţiar vor fi construite 80 de vile dintr-un total de 600.

Tagor este partenerul operaţional în România al fondului de investiţii britanic Patron Capital, care deţine active de peste două miliarde de dolari. Cele două companii au semnat în 2007 un acord pentru dezvoltarea a 4.500 de locuinţe în România care prevedeau investiţii de 300 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...