1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Cât ai putea câştiga în 2015 din dividende

Dividendele pot fi o sursă importantă de venit pentru investitorii la Bursa de Valori Bucureşti, chiar şi pentru cei care au fost dezamăgiţi de evoluţia titlurilor din portofoliu. Analiştii Tradeville vă spun care sunt companiile care ar putea distriubui cele mai mari dividende in 2015.

10 noi, 2014 | Tradeville

Dividendele sunt una dintre cele mai importante teme pentru piața de capital, respectiv un ciclu sezonier de creștere pentru companiile cu rezultate financiare bune și tradiție în plata unor dividende generoase în intervalul toamnă-primavară.

În 2014, ruta ideală pentru acest pariu a fost dată de companiile de stat, care sunt obligate prin lege să distribuie cel puțin 50% din profit către acționari și de la care analiştii aşteaptă ca și în 2015 să ofere randamente ale dividendelor mult peste dobânzile depozitelor în lei de sistemul bancar.

Banca Transilvania, Transelectrica și Transgaz vor recompensa cel mai bine investitorii în anul 2015

Banca Transilvania SA (TLV) este probabil cel mai consecvent emitent de la BVB în distribuirea către acționari a profitului net sub forma de acțiuni, printr-o majorare de capital social, care are de regulă loc în a doua jumătate a anului. Pentru anul 2015 se estimează că va fi folosită aceeași formă de recompensare a acționarilor, iar randamentul pe care aceștia l-ar putea obține ar fi de circa 8,63%. Citeşte mai mult despre dividendele companiilor în 2015 pe Tradeville.eu

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO