Cât câştigă angajaţii de la Finanţe care protestează: majoritatea şefilor de birou – venit net de 7.800 de lei lunar, expert superior – 6.800 lei net, şofer şi secretar personal – 3.800 lei net

Majoritatea şefilor de birou de la Ministerul de Finanţe au încasat venit net de circa 7.800 de lei în luna mai, cei mai mulţi consilieri superiori - venituri nete de peste 6.900 de lei, şoferii - peste 3.800 de lei net, iar muncitorii calificaţi - până la circa 4.100 de lei net în mai, arată o statistică Economica.net pe baza datelor Ministerului de Finanţe. Angajaţii de la Finanţe protestează în această perioadă din cauza scăderii veniturilor ca urmare a proiectului de OUG pregătit de guvern.
Ion Dobreanu - vin, 11 aug. 2023, 12:47
Cât câştigă angajaţii de la Finanţe care protestează: majoritatea şefilor de birou – venit net de 7.800 de lei lunar, expert superior – 6.800 lei net, şofer şi secretar personal – 3.800 lei net

Context

Angajaţii din Finanţe au protestat joi şi vineri pe fondul nemulţumirilor faţă de proiectul de ordonanţă vizând reducerea cheltuielilor din sistemul bugetar.
Proiectul de OUG, care nu a fost încă lansat oficial în dezbatere publică, prevede plafonarea sporului de condiţii vătămătoare la 1.000 de lei, neacordarea indemnizaţiei de hrană şi a voucherelor de vacanţă pentru cei cu venitul brut peste 10.000 lei, anularea posturilor vacante, desfiinţarea biroului şi funcţiei de şef birou, scrie Agerpres.

Sporul de condiţii vătămătoare e acordat celor mai mulţi angajaţi din sistemul public, arată o analiză Economica.net pe baza datelor primite de la majoritatea instituţiilor de stat. Acest spor reprezintă până la 15% din salariul de bază brut al angajatului la stat. Multe instituţii au ales însă să acorde valoarea maximă prevăzută de lege pentru acest spor, adică 15% din salariul brut al salariatului, arată analiza Economica.net.

Economica.net a consultat veniturile nete ale angajaţilor de la Finanţe în luna mai. Iată ce am găsit:

Postul de şef de birou la Finanţe a fost plătit cu venituri nete de la circa 7.600 de lei la 9.300 de lei în luna mai, majoritatea celor care au fost încadraţi în acest post încasând în mai circa 7.800 de lei net, reiese dintr-o statistică Economica.net pe baza datelor Ministerului de Finanţe.

Angajaţii de la Finanţe, încadraţi pe postul de consilier superior, au avut venituri nete cuprinse între circa 5.800 de lei şi 14.000 de lei în luna mai, majoritatea încasând peste 6.900 de lei net în mai, arată o statistică Economica.net pe baza datelor Ministerului de Finanţe.

Postul de expert superior la MFP a fost plătit cu venituri nete de la 3.500 de lei la peste 10.000 de lei în luna mai, în funcţie de direcţia la care lucrează angajaţii din aceste posturi. Majoritatea au încasat între circa 6.800 şi 6.900 de lei net în mai, arată o statistică Economica.net pe baza datelor Ministerului de Finanţe.

Un expert asistent la Direcţia generală pregătire Ecofin şi asistenţă comunitară a încasat un venit net de 5.215 lei în luna mai, iar acelaşi post de la Direcţia generală ajutor de stat a fost remunerat cu venit net de aproape 4.100 de lei în luna mai, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, obţinute de Economica.net.

Un consilier asistent la Serviciul coordonarea şi monitorizarea implementării componentei ministerului finanţelor din PNRR a avut venit net de 5.945 în luna mai, iar acelaşi post la Centrul naţional pentru informaţii financiare a fost plătit cu venit net de aproape 4.500 de lei în mai, potrivit datelor Ministerului de Finanţe, obţinute de Economica.net.

Un secretar personal la cabinetul unui secretar de stat la MFP a încasat venit net de peste 3.800 de lei în mai.

Postul de bufetier la Ministerul de Finanţe a fost plătit cu venituri de la 2.500 de lei la 3.000 de lei net în luna mai.

Îngrijitorii angajaţi la Direcţia generală de servicii interne şi achiziţii publice au avut venituri nete de la circa 2.600 de lei până la aproape 3.300 de lei în luna mai.
Majoritatea şoferilor  angajaţi la aceeaşi direcţie au avut venituri nete de peste 3.800 de lei în luna mai.
Muncitorii calificaţi au încasat venituri nete de la circa 2.600 de lei la aproape 4.100 de lei în luna mai, conform datelor Ministerului de Finanţe, obţinute de Economica.net.

Veniturile nete încasate la MFP în luna mai pot fi consultate aici

Economica.net nu face judecăţi de valoare despre salarizarea bugetarilor.

Te-ar mai putea interesa și
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Nouă ieftinire în benzinării, azi. Motorina a ajuns mai ieftină decât benzina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi din nou prețul motorinei vândute în stațiile propri, la doar o zi de la precedenta ieftinire. Asta face ca......
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru achiziția și amplasarea unei centrale electrice care să reducă ...
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul ...
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...