Cât câştigă un casier din cele mai mari lanţuri de magazine din România

Operatorii marilor reţele de magazine oferă angajaţilor casieri aproximativ aceleaşi salarii. Veniturile pentru un astfel de post sunt puţin peste salariul minim pe economie.
Economica.net - lun, 21 apr. 2014, 21:02
Cât câştigă un casier din cele mai mari lanţuri de magazine din România

Angajaţii unor mari lanţuri internaţionale de retail s-au organizat pe un forum unde îşi exprimă nemulţumirile şi prin care îi anunţă pe viitorii salariaţi la ce lefuri să se aştepte. Pe baza informaţiilor exprimate de angajaţi pe acest forum, ECONOMICA.NET a întrebat companiile implicate în ce măsură informaţiile sunt corecte. 

Cât se câştigă

Potrivit informaţiilor din mediul virtual, un casier Carrefour câştigă in medie 750 de lei net pe lună plus bonuri de masa, iar un manager de raion 2.000 de lei net.”Răspunsurile sunt confidenţiale”, ne-au transmis oficialii Carrefour.

La Kaufland, liderul pieţei de retail cu produse alimentare, casierii au un venit brut de 1.100 ron pe lună. „Vă comunicăm faptul că, politica companiei nu ne permite să furnizăm informatiile cerute”, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Kaufland.

Kaufland a raportat în 2012 afaceri de peste 6,4 miliarde de lei şi un profit net de 274 de milioane de lei.

Din informatiile ECONOMICA.NET preluate din mediul virtual, un casier Cora câştigă în medie 600-750 de lei net pe lună plus bonurile de masă. Oficialii companiei nu au răspuns solicitării ECONOMICA.NET cu privire la  nivelul salariilor din cadrul organizaţiei

La Auchan o casieră câştigă lunar 255 de euro, nivel superior salariului minim net pe economie, a declarat Patrick Espasa, directorul general al Auchan România. Aceştia pot beneficia însă şi de prime de progres care pot ajunge până la nivelul unui salariu lunar, a mai spus managerul companie.

Auchan se află pe locul 2 în topul celor mai mari jucători din comerţ cu o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de lei anul trecut şi 11.000 de anagajaţi.

Lidl

Din informaţiile de pe forum, cele mai mari salarii se câştigă la Lidl, unde un casier primeşte 1800 de lei net pe lună. De asemenea, oficialii Lidl au anunţat recent că din luna aprilie oferă celor 3.800 de angajaţi un pachet privat de servicii medicale în cadrul celor mai bune 470 de clinici din ţară. Astfel, salariaţii Lidl vor avea acces la peste 650 de tipuri de servicii ultramoderne de investigaţii, tratamente medicale şi consultaţii de specialitate.Toate aceste servicii medicale sunt gratuite.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...