Cât costă componentele unui iPhone 5S

Firma de cercetare IHS a calculat cât cheltuie grupul american Apple pentru a construi noile telefoane iPhone 5s și iPhone 5c, concluzia fiind că în pofida noutăților iPhone 5s costă mai puțin să fie produs decât precedentul iPhone 5, transmite AP.
Economica.net - mie, 25 sept. 2013, 18:03
Cât costă componentele unui iPhone 5S

Analiștii de la IHS Inc. susțin că prețul componentelor unui iPhone 5s cu o memorie de 16-gigabyte este de 190,70 de dolari iar costurile de producție se ridică la 8 dolari, ceea ce ridică costul total la 198,70 de dolari. Comparativ, modelul precedent iPhone 5, care a intrat pe piață în urmă cu un an, costă 197 de dolari pentru a fi produs.

În cazul modelului mai ieftin, iPhone 5c, analiștii de la IHS au evaluat costul total de producție la 173,45 de dolari, incluzând și cei 7 dolari care reprezintă costul de asamblare. iPhone 5c este cel mai ieftin model de telefon lansat vreodată de Apple, cu un preț de pornire de 549 de dolari, în ideea de a crește vânzările pe piața din China și alte țări unde populația nu poate cheltui sumele din SUA și Europa.

Grupul american Apple a anunțat luni că a vândut nouă milioane de exemplare din noile modele iPhone 5s și iPhone 5c, în primele trei zile de la lansarea pe piață a acestor telefoane. Acesta este un nou record în ceea ce privește vânzările înregistrate de un telefon iPhone în primul weekend.

Noile iPhone 5s și 5c, versiuni îmbunătățite și colorate ale iPhone 5 sunt disponibile în prezent doar în SUA, Australia, Canada, China, Franța, Germania, Hong Kong, Japonia, Puerto Rico, Singapore și Marea Britanie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...