Cât costă să-ţi deschizi o agenţie de pariuri în România

În ciuda unui mediu de afaceri impredictibil, tot mai mulți români își doresc să devină antreprenori. Fiecare se orientează către domeniul la care se pricepe cel mai bine, pariorii visând să fie de cealaltă parte a „baricadei”, acea parte care este întotdeauna pe profit. Astfel, unii jucători la pariuri se gândesc să își deschidă propria agenție, crezând că știu toate secretele acestei activități.
Ion Dobreanu - mar, 18 oct. 2022, 11:41
Cât costă să-ţi deschizi o agenţie de pariuri în România

Unii țintesc sus și doresc să devină bookmakeri. Un asemenea plan trebuie susținut de un capital însemnat, deoarece taxele de licențiere și garanțiile solicitate se ridică la nivelul sutelor de mii de euro. Există, însă, și o variantă care nu este atât de costisitoare, și anume deschiderea unei agenții în sistem franciză.

Mulți dintre operatorii care funcționează pe piața offline oferă îți oferă posibilitatea de a le folosi elementele de branding, în schimbul unei sume lunare. Pentru a-ți deschide o franciză, trebuie să dispui în primul rând de un spațiu cu destinație comercială de minim 20 de metri pătrați, care să aibă deschidere la stradă. Este de preferat ca strada să fie una importantă, cu afluență mare de persoane. Dacă nu ai un asemenea spațiu, îl poți închiria, pentru câteva sute de euro pe lună.

Apoi, este tot în responsabilitatea ta să mobilezi și să utilezi agenția cu tot ce trebuie pentru desfășurarea activității. Se întâmplă des ca operatorul să impună o cromatică și un design interior standard, care fac din manualul de identitate a brandului. Aceste modificări se vor face pe cheltuiala ta. De asemenea, vei mai avea de plătit salariile angajaților, curentul electric, internetul, curățenia și alte utilități.

La rândul său, operatorul are datoria să vină cu softurile, pentru ca agenția ta să aibă aceeași ofertă sportivă și aceleași cote ca și celelalte din rețea. În unele cazuri, mai este oferit și suport pe partea de hardware (calculatoare, imprimante). Tot bookmakerul coordonează și campaniile promoționale, dar acestea nu sunt la fel de spectaculoase precum cele din în online, unde sunt oferite periodic casino bonus codes.

Politica împărțirii beneficiilor diferă de la casă de pariuri la alta. De pildă, un operator îți poate lăsa 5% – 15% din încasări, în timp ce altul poate oferi între 40% și 60% din profit. Plata biletelor câștigătoare este făcută de operator. Operatorii mai mici au de regulă condiții mai bune pentru potențialii colaboratori. Pe de altă parte, un brand popular atrage mai mulți clienți.

S-au mărit taxele pentru aparatele de păcănele

În cazul în care dorești ca în agenție să plasezi și câteva aparate de păcănele, trebuie să știi că, de la 1 august 2022, o dată cu intrarea în vigoare a modificărilor aduse Codului Fiscal, taxele au crescut considerabil. De altfel, 104 companii deținătoare de licență de jocuri de noroc tradiționale care formează Asociația Organizatorilor și Producătorilor de jocuri de noroc din România (AOPJNR) și Patronatul Organizatorilor, Producătorilor și Exploatatorilor de Jocuri de Noroc (EXPOGAME) au trimis o scrisoare deschisă Guvernului, în care au subliniat că „a mări taxa aferentă licenței de slot machines de 3,75 ori (!!!) până la 75.000 de euro/an sau a mări taxa aferentă exploatării cu 1.000 de euro până la 4.600 de euro/mijloc de joc/an vor duce la a confrunta cu falimentul 70% din companiile care exploatează slot machine”.

În concluzie, deschiderea unei agenții de pariuri sportive în sistem franciză este cea mai indicată soluție, dacă vrei o afacere în domeniul jocurilor de noroc. Investiția inițială te costă până în 10.000 de euro, iar profitul poate fi mare, dacă ai o strategie de marketing bună și beneficiezi de condiții de colaborare avantajoase.

Te-ar mai putea interesa și
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie se va concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică din Maroc
Engie intenţionează să-şi vândă participaţia în cea mai mare centrală pe bază de cărbune din Maroc (SAFIEC), pentru a se concentra pe regenerabile şi infrastructura energetică, a......
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Autonomie extinsă pentru autoutilitara electrică Ford E-Transit
Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a companiei americane, a anunțat introducea opțiunii de autonomie extinsă pentru ...
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Chinezii de la Xpeng iau și ei în calcul o uzină în Europa
Oficialii producătorului chinez Xpeng au declarat la expoziția auto de la Beijing că iau în calcul o investiție într-o ...
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat au crescut cu aproape 22%, în martie 2024
Arieratele bugetului general consolidat crescut cu 21,8%, în martie 2024, comparativ cu luna precedentă, la 389,9 milioane ...