Cât costă studiul de fezabilitate şi managementul proiectului infrastructurii de comunicaţii

Elaborarea studiului de fezabilitate şi managementul proiectului care vizează construirea unui infrastructuri naţionale de comunicaţii (RO-NET) în zonele defavorizate vor costa 3,44 milioane de lei, suma reprezentând o treime din valoarea cumulată estimată a contractelor, de 10 milioane de lei.
Economica.net - vin, 01 feb. 2013, 19:08
Cât costă studiul de fezabilitate şi managementul proiectului infrastructurii de comunicaţii

În cazul studiului de fezabilitate, licitaţia a fost câştigată de asocierea formată din societăţile Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting, valoarea contractului ridicându-se la 1,88 milioane de lei (2,33 milioane lei cu TVA inclusă), potrivit datelor Ministerului pentru Societatea Informaţională (MSI) .

Prin anunţul de participare, acest contract a fost estimat de autoritatea contractantă la 5,18 milioane de lei (TVA inclusă).

„La licitaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate s-au înscris 11 ofertanţi, oferta declarată câştigătoare fiind cea depusă de asocierea formată din Confero Finance şi Cognos Bussines Consulting, şi având o ofertă financiară de 1.881.040 lei. Consultantul contractat va trebui să livreze studiul de fezabilitate până la sfârşitul lunii martie 2013. Contractul are o durată de desfăşurare de 6 luni”, se arată într-un comunicat al MSI.

La licitaţie s-au mai înscris Smart Telecom Consulting, Libra Quality Consult, XOR IT Systems, Bion Advanced Support Team, Ericsson Telecomunication România, KPMG România, Protelco, asocierile formate din Ernst&Young şi Digital Cable Systems, Concept Electronics, Consorzio per il Sistema Informativo CSI, Piemonte şi Pythia International, PricewatherHouse Coopers Audit, ITC şi casa de avocatură Davis şi Baias.

Potrivit anunţului de participare, contractul are ca obiect elaborarea studiului de fezabilitate aferent proiectului RO-NET – Construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate, prin utilizarea fondurilor structurale.

„Studiul de fezabilitate va fi elaborat în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi va reprezenta documentaţia tehnico-economică care stabileşte principalii indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului proiectului RO-NET pe baza necesităţii şi oportunităţii realizării acestuia şi care cuprinde soluţiile funcţionale, tehnologice, constructive şi economice ce urmeaza a fi supuse aprobarii MCSI”, se mai spune în anunţ.

La licitaţia pentru furnizarea serviciilor necesare asigurării managementului s-au înscris 12 ofertanţi, iar competiţia a fost câştigată de asocierea formată de societăţile Aego Business Consulting şi European Funds Invest la un preţ de 901.716 lei (1,12 milioane lei cu TVA inclusă).

Contractul a fost estimat la 4,82 milioane de lei (TVA inclusă).

Serviciile de management al proiectului se vor desfăşura pentru o perioadă de 40 luni.

La licitaţie s-au mai înscris Avensa Consulting, Creative TSD Business, Wing Computer Grup, Bion Advanced Support Team, Ericsson Telecomunication România, Libra Quality Consult, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare în Informatică (ICI), Smart Telecom Consulting, Radinc şi Cognos Business Consulting, precum şi asocierile formate din Institutul pentru Tehnică de Calcul, PricewatherHouse Coopers Audit şi casa de avocatură D&B David şi Baias.

Contractul vizează obţinerea unei serii de livrabile esenţiale pentru derularea proiectului, care vor sta la baza elaborării în condiţii de celeritate, operativitate şi eficientă, a documentaţiei subsecvente, în special a cererii de finanţare, ce va fi transmisă Comisiei Europene în prima jumatate a acestui an.

„De asemenea, managementul de proiect va monitoriza întreaga activitate de achiziţii publice, implementarea şi derularea proiectului”, se arată n fişa de date a licitaţiei.

Valoarea finanţării UE pentru proiectul RO-NET va fi de 84 milioane de euro.

RO-NET îşi propune să dezvolte reţele de infrastructură pentru furnizarea de servicii telecom în zonele rurale din România care nu sunt deservite în prezent şi acolo nu exista planuri de acoperire în următorii trei ani.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...