1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Cât costă un coş de cumpărături în cel mai ieftin magazin din România

În luna noiembrie, un coş de cumpărături alcătuit din 11 alimente de bază, aflate la promoţie, costa până în 60 de lei.

26 dec, 2014 | ECONOMICA.net

În penultima lună a anului, românii care au mers în magazinele tip discounter au plătit pentru un coş de cumpărături alcătuit din 11 alimente de bază aflate la promoţie şi promovate prin intermediul cataloagelor între 58,48 de lei şi 58,94 de lei. Valorile au reieşit dintr-un studiu Consumer Basket realizat de compania de monitoring HiperCom pe baza ofertelor prezentate în cataloagele marilor lanţuri de retail. Potrivit analizei, cel mai ieftin lanţ de magazine din luna noiembrie a fost XXL Mega Discount, brand operat de retailerul german Rewe, urmat de Penny Market, aparţinînd aceluiaşi grup internaţional. pe plan local, REWE operează 160 de magazine Penny Market şi 8 magazine XXL Mega Discount.   

Lidl, principalul jucător pe piaţa magazinelor tip discounter, cu o reţea de peste 180 de unităţi, a promovat prin cataloage, în perioada analizată, doar 6 dintre cele 11 produse luate în calcul de compania de cerectare, coşul ajungînd în acest caz la un preţ 34,88 de lei. 

Menţionăm că înn coşul Hipercom au fost incluse următoarele: 1 litru de apă minerală, 1 kg de făină, 1 kg de zahăr,1 l de ulei de floarea soarelui,1 kg de orez,1 kg de mălai,1 litru de lapte,1 kg de margarină,1 kg de telemea, 1 kg de piept de pui,1 ou.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO