Cât de mare este averea bogaţilor lăsată pe mâna bancherilor de la BCR

Averea totală a clienţilor serviciilor exclusiviste de private banking ale BCR, administrată de „bancherii personali“ ai acesteia, se ridică la 941 de milioane de euro, din care 46% sunt plasamente în produse de investiţii. Restul sunt plasamente în produse  bancare.  Sunt primele informaţii oficiale despre liderul pieţei autohtone de private banking, după schimbarea conducerii şi după trei ani de restructurare a ofertei.
Adrian N. Ionescu - lun, 27 feb. 2012, 14:38
Cât de mare este averea bogaţilor lăsată pe mâna bancherilor de la BCR

Serviciile de private banking se adresează clienţilor cu resurse financiare cât mai mari, cei ai BCR trebuind să aibă la dispoziţie pentru plasamente minim 200.000 de euro. Suma este aproape triplă faţă de pragul minim de dinaintea de relansarea serviciilor de acest tip ale celei mai mari bănci din România.

Serviciile de private banking concentrează toate produsele oferite de o bancă şi de celelalte filiale ale grupului financiar ale acesteia în oferta unui singur administrator de active, aşa numitul „bancher personal“.

BCR nu face excepţie şi, astfel, oferă o mare varietate de produse (incluzând posibilitatea achiziţiei de obligaţiuni guvernamentale sau corporatiste, ori de titluri ale fondurilor de investiţii). Alături de acestea banca adaugă serviciile personalizate pe care le poate oferi prin intermediul managerilor de private banking dedicaţi fiecărui client în parte.

Prin intermediul managerului dedicat de private banking, aşa zisul „bancher personal“, clienţii pot încheia o asigurare, la fel de bine cum pot încheia un contract de leasing sau de credit. Această procedură asigură in grad de confidenţialitate mai amre şi operativitate maxime, ceea ce  înseamnă o economie însemnată de timp pentru clienţii.

BCR este lideră şi pe piaţa de private banking din România cu o cotă de piaţă de circa 25%, potrivit datelor prezentate de oficialii BCR.

Banca avea, la sfârşitul anului trecut, peste 2.000 de clienţi de tip private banking, în creştere cu 29% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2010, şi gestiona, la finele lui 2011, active de aproximativ 941 milioane euro, în creştere cu 32% faţă de 2010, dar erau încă mai mici faţă de cele raportate acum trei ani.

Şi numărul de clienţi este pe jumătate decât cel de acum trei ani. Diferenţele se explică prin rigorile mai mari de acces la aceste servicii  (triplarea sumei minime de plasament), dar şi, probabil, prin tehnica de raportare internă, despre care nu am primit informaţii. Este posibil ca să  nu mai fie incluşi  în categoria clienţilor de private banking clienţii BCR care nu au contact cu un manager dedicat.

„BCR lider de piaţă si pe segmentul de private banking, datorită bazei mare de clienţi, dar şi specificului serviciilor noastre“, a declarat azi Sorin Mititelu, directorul executiv pentru managementul segmentelor de retail din BCR.

Banca se aşteaptă la o creştere medie de 15% pe acest segment de clienţi.

„În general clienţii serviciilor de tip Private Banking îşi doresc în primul rând un partener sigur, onest şi nu în ultimul rând, foarte bine pregătit. Scopul este acela de a îşi proteja averea acumulată astfel încât aceştia să se poată dedica afacerilor lor curente“, mai explică Răzvan Furtună, şeful serviciului de private banking al BCR. Anterior, el a fost responsabil cu portofoliul de produse de trezorerie pentru clienţii retail în cadrul BCR.

La rândul ei, Andra Mihăilescu coordonează Centrul Private Banking Bucuresti şi are o experientă de 10 ani pe piaţa private banking din România. Centrul Private Banking din Bucureşti se adresează municipiului Bucureşti, şi judetele din sudul ţării, contribuind cu peste 60% la activitatea de private banking a BCR.

Serviciul BCR Erste Private Banking, denumit aşa pentru că foloseşte şi serviciile Erste Bank, are 5 echipe la nivel naţional, care acoperă toate judeţele ţării, oferind clienţilor acces la peste 6.000 de active financiare, tranzacţionate pe majoritatea pieţelor financiare relevante.

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...