1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Cât îi costă pe nemţii de la Lidl&Schwarz să construiască de la zero un magazin în România

Lanţurile de magazine Lidl şi Kaufland, ambele parte a grupului german Schwarz Group, şi-au dat din nou mâna anul acesta pentru a intra într-un oraş care are de aproximativ 20 de ori mai puţini locuitori decât sectorul 6 al Bucureştiului. Au avantajul unei pieţe aproape virgine şi a unor investiţii mai reduse. 

28 feb, 2019 | ECONOMICA.net

Retailerul german Kaufland va demara în curând lucrările pentru un nou magazin construit de la zero, în municipiul Moreni, Dâmboviţa, un nume cu rezonanţă în istoria petrolului românesc, dar sărăcit după Revoluţie, informează primăria din localitate care anunţă şi valoarea investiţiei. Potrivit sursei citate, magazinul care va fi construit pe o suprafaţă de aproximativ 16.000 de mp va presupune o investiţie de aproximativ 10 milioane de lei (2,1 milioane de euro). Din informaţiile ECONOMICA.NET, în oraşele mai mari, investiţia Kaufland cu tot cu teren ajungea până la aproximativ 10 milioane de euro.

"În curând, va începe construcţia Hypermarketului Kaufland, care va fi amplasat în zona fostei baze tubulare. Proiectul prevede construcţia unui magazin cu parter înalt, construcţii anexe, parcare cu un număr de 223 de locuri, amenajări exterioare, spaţii verzi, drumuri, trotuare, utilităţi, accese rutiere şi pietonale, branşarea la utilităţile urbane. După finalizarea construcţiilor, în cadrul noului centru comercial vor fi create 50 de noi locuri de muncă. Valoarea estimată a investiţiei este de 10.000.000 lei", anunţă Primăria.

De altfel, retailerul german şi-a bugetat în acest an financiar (martie 2018-februarie 2019), potrvit news.ro, investiţii de 200 de milioane de euro în deschiderea a 10 hypermarketuri şi modernizarea celor existente. 

Tot în Moreni va fi inaugurat, cel mai probabil în a doua parte a anului, şi o unitate Lidl pentru care Municipalitatea a emis autorizația de construire în luna noiembrie a anului trecut. Noul centru comercial va fi amplasat pe strada Cpt. Pantea Ion, nr. 21, iar valoarea lucrărilor va fi de 2.000.000 lei (435.500 euro). Lucrările de construcţie au început în prima săptămîna a lunii februarie, termenul de execuţie fiind de cinci luni.

În momentul de faţă, Kaufland operează peste 120 de hypermarketuri la nivel naţional, în timp ce Lidl a inaugurat recent supermarketul la Huşi, ajungând la o reţea de peste 220 de magazine. Compania are, de asemenea, 4 centre logistice.

O unitate Lidl are în jur de 1.300 de mp şi în jur de 150 de locuri de parcare.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO