Cât îi costă pe nemţii de la Lidl&Schwarz să construiască de la zero un magazin în România

Lanţurile de magazine Lidl şi Kaufland, ambele parte a grupului german Schwarz Group, şi-au dat din nou mâna anul acesta pentru a intra într-un oraş care are de aproximativ 20 de ori mai puţini locuitori decât sectorul 6 al Bucureştiului. Au avantajul unei pieţe aproape virgine şi a unor investiţii mai reduse. 
Economica.net - joi, 28 feb. 2019, 19:58
Cât îi costă pe nemţii de la Lidl&Schwarz să construiască de la zero un magazin în România

Retailerul german Kaufland va demara în curând lucrările pentru un nou magazin construit de la zero, în municipiul Moreni, Dâmboviţa, un nume cu rezonanţă în istoria petrolului românesc, dar sărăcit după Revoluţie, informează primăria din localitate care anunţă şi valoarea investiţiei. Potrivit sursei citate, magazinul care va fi construit pe o suprafaţă de aproximativ 16.000 de mp va presupune o investiţie de aproximativ 10 milioane de lei (2,1 milioane de euro). Din informaţiile ECONOMICA.NET, în oraşele mai mari, investiţia Kaufland cu tot cu teren ajungea până la aproximativ 10 milioane de euro.

„În curând, va începe construcţia Hypermarketului Kaufland, care va fi amplasat în zona fostei baze tubulare. Proiectul prevede construcţia unui magazin cu parter înalt, construcţii anexe, parcare cu un număr de 223 de locuri, amenajări exterioare, spaţii verzi, drumuri, trotuare, utilităţi, accese rutiere şi pietonale, branşarea la utilităţile urbane. După finalizarea construcţiilor, în cadrul noului centru comercial vor fi create 50 de noi locuri de muncă. Valoarea estimată a investiţiei este de 10.000.000 lei”, anunţă Primăria.

De altfel, retailerul german şi-a bugetat în acest an financiar (martie 2018-februarie 2019), potrvit news.ro, investiţii de 200 de milioane de euro în deschiderea a 10 hypermarketuri şi modernizarea celor existente. 

Tot în Moreni va fi inaugurat, cel mai probabil în a doua parte a anului, şi o unitate Lidl pentru care Municipalitatea a emis autorizația de construire în luna noiembrie a anului trecut. Noul centru comercial va fi amplasat pe strada Cpt. Pantea Ion, nr. 21, iar valoarea lucrărilor va fi de 2.000.000 lei (435.500 euro). Lucrările de construcţie au început în prima săptămîna a lunii februarie, termenul de execuţie fiind de cinci luni.

În momentul de faţă, Kaufland operează peste 120 de hypermarketuri la nivel naţional, în timp ce Lidl a inaugurat recent supermarketul la Huşi, ajungând la o reţea de peste 220 de magazine. Compania are, de asemenea, 4 centre logistice.

O unitate Lidl are în jur de 1.300 de mp şi în jur de 150 de locuri de parcare.

Te-ar mai putea interesa și
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
ONRC: 14.265 de firme au fost dizolvate în primele șase luni ale anului
Numărul de firme dizolvate a crescut cu peste 18,4% în primele şase luni din 2021, la 14.265, faţă de 12.046 în perioada ianuarie - iunie 2020, conform datelor centralizate de Oficiul Naţional......
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape trei sferturi dintre angajații din Covasna sunt plătiți cu salariul minim pe economie
Aproape 75% dintre angajaţii din judeţ sunt plătiţi cu salariul minim pe economie şi doar o parte dintre aceştia beneficiază ...
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au vaccinat să meargă să se vaccineze
Iohannis: România trebuie să fie pregătită să facă față valului patru al pandemiei. Îi îndemn pe cei care nu s-au ...
România trebuie să fie pregătită pentru a face faţă valului patru al pandemiei de COVID-19, iar cea "mai sigură" cale ...
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan estimează că va reveni pe profit în 2021, după trei ani de pierderi
Nissan Motor estimează că va reveni pe profit în anul fiscal 2021, după trei ani de pierderi, în urma măsurilor de ...