1EUR = 4.7305 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Cât mai valorează Poşta Română azi: 36,7 milioane de euro

Compania Naţională "Poşta Română" are o valoare de piaţă de 172 de milioane de lei, adică 38 de milioane de euro, potrivit evaluării Fondului Proprietatea, singurul acţionar privat al companiei.

19 feb, 2017 | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea deţine 25% din capitalul Poştei, şi potrivit ultimelor date referitoare la Valoarea Activului Net, publicate de companie în această lună, valoarea acestui pachet era de 43 de milioane de lei, la data de 31 decembrie. Aşadar, pe baza acestei evaluări, valoarea totală a Poştei Române, valoare de piaţă, ar fi de 172 de milioane de leu, adică 38,2 milioane de euro, la un curs de 4,5 lei/euro.

Poşta Română nu este o companie listată pe vreo piaţă, aşadar nu se poate face o evaluare a ei pe baza cursului acţiunilor, deci singura metodă este a unei evaluări. În acest caz, este vorba, potrivit Fondului Proprietatea, de "Valoarea justă/acţiune (Valoare conform raportului evaluatorului independent la 30 septembrie 2016)", potrivit raportului companiei.

"În decembrie au fost actualizate rapoartele de evaluare pentru 20 de participaţii nelistate, reprezentând 99,7% din totalul portofoliului de participații nelistate, cu asistență din partea KPMG Advisory şi Ernst & Young Service, în conformitate cu Standardele Internaţionale de Evaluare", se arată în raportul companiei.

Poşta este pe lista celor 20 de societăţi.

Compania Naţională Poşta Română a înregistrat un profit brut în valoare de 12,3 milioane de lei în 2016 şi venituri mai mari cu aproape 2% comparativ cu exerciţiul financiar precedent, potrivit unui comunicat al companiei din această săptămână.
"Poşta Română deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Mai mult de 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie", se mai arată în comunicat.

În acest an, Poşta ar urma să primească un aport de capital din partea statului român, acţionar cu 75% la companie, de circa 170 de milioane de lei, sumă prinsă în bugetul Ministerul Comunicaţiilor, bani din care ar urmă să se plătească o parte din datoriile istorice ale Poştei, care se ridică la circa 200 de milioane de lei.

Poşta Română are 27.000 de angajaţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO