Cât plătesc familiile de pe glob pentru mâncarea pe o săptămână: de la sub un euro, la 530 euro. GALERIE FOTO

Peter Menzel şi Faith D'Aluisio au călătorit în întreaga lume şi au documentat un obicei al oamenilor – ce mâncăm.
Economica.net - Dum, 09 mart. 2014, 07:25
Cât plătesc familiile de pe glob pentru mâncarea pe o săptămână: de la sub un euro, la 530 euro. GALERIE FOTO

Proiectul, intitulat Hungry Planet (Planeta Flămândă), descrie în imagini tot ceea e consumă în medie, o familie timp de o săptămână. De la familii din Norvegia şi până la cea din Kuweit, proiectul doreşte să crească gradul de conştientizare cu privire la modul în care mediile şi culturile influenţează costul şi caloriile meselor din lume.

Cei mai puţini bani pe mâncare îi dă o familie din Ciad: nici măcar un euro, iar cei mai mulţi bani pe mâncare îi dă o familie din Norvegia: 530 de euro. Şi asta doar pentru o săptămână. 

Germania. Familia Sturm din Hamburg plăteşte pe mâncare 253,29 euro/săptămână. Alimentele preferate: salate, creveţi, legume cu unt, orez dulce cu scorţişoară şi zahăr, paste.

Norvegia. Familia Ottersland Dahl din Gjettum. Cheltuielile cu alimentele pentru o săptămână: 273,37 euro. Mâncăruri preferate: pâine proaspăt scoasă din cuptor cu unt şi zahăr, clătite, supă de roşii cu macaroane şi lapte rece, iaurt.

 

Japonia. Familia Ukita din oraşul Kodaira plăteşte 228,51 euro pe mâncarea pentru o săptămână. Mâncăruri preferate: sashimi, fructe, prăjituri, chips-uri de cartofi.

Italia. Familia Manzo din Sicilia cheltuie 214,36 euro pe săptâmână. Mâncăruri preferate: peşte, paste cu ragu, hot dog, stick-uri din peşte congelat.

Ciad. Familia Aboubakar din Breidjing. Familia plăteşte 0,89 euro pe mâncarea pentru o săptămână. Mâncarea preferată: supă cu carne proaspătă de oaie.

Kuweit. Familia Al Haggan din Capitala ţării plăteşte pentru mâncare 159,56 euro/săptămână. Reţeta de familie: pui biryani cu orez basmanti.

Statele Unite ale Americii. Familia Revis din Carolina de Nord consumă săptămânal mâncare în valoare de 246,40 euro. Mâncăruri preferate: spaghete, cartofi, pui cu susan.

Mexic. Familia Casales din Cuernavaca plăteşte 136,24 euro pe săptămână. Mâncăruri preferate: pizza, crabi, paste, pui.

China. Familia Dong din Beijing cheltuie 111,72 euro/săptămână. Mâncăruri preferate: carne de porc tocată şi prăjită cu sos dulce şi amărui.

Polonia. Familia Sobczynscy din Konstancin-Jeziorna. Cheltuielile săptămânale cu mâncarea se ridică la 108,99 euro. Reţetă de familie: ciolan cu morcovi, ţelină şi păstârnac.

Egipt. Familia Ahmed din Cairo plăteşte 49,38 euro/săptămână. Reţeta de familie: bame cu carne de oaie.

Ecuador. Familia Ayme din Tingo plăteşte săptămânal 22,73 euro. Reţeta familiei: Supă de cartofi cu varză.

SUA. Familia Caven din California cheltuie 114,69 euro. Mâncăruri preferate: tocană de vită, îngheţată de iaurt cu fructe, supă de scoici, îngheţată.

Mongolia. Familia Batsuuri din Ulan Bator plăteşte pentru mâncarea pe o săptămână 28,83 euro. Reţetă de familie: găluşte din carne de miel.

Marea Britanie. Familia Bainton din Cllingbourne Ducis plăteşte 182,4 euro. Mâncăruri preferate: avocado, sandviş cu maioneză, cocktail de creveţi, tort de ciocolată.

Bhutan. Familia Mamgay din satul Shingkhey plăteşte 3,62 euro pe mâncarea pe o săptămână, iar reţeta familiei este ciuperci, brânză şi carne de porc.

Australia. Familia Brown din River View plăteşte săptămânal 271,24 euro. Reţeta de familie: plăcintă cu piersici australiene, iaurt.

Norvegia. Familia Glad Ostensen din Gjerdrum dă 527,21 euro penntru mâncarea pentru o săptămână. Mâncăruri preferate: carne de oaie în varză, lasagna şi ciocolată.

Guatemala. Familia Mendoza din Todos Santos plăteşte 54,54 euro/săptămână. Reţeta familiei: tocană şi supă de oaie.

Luxembourg. Pentru mâncarea pentru o săptămână, familia Kuttan-Kasses din Erpeldange plăteşte 347,64 euro. Mâncăruri preferate: pizza cu creveţi, pui în sos de vin, kebab turcesc.

India. Familia Patkar din Ujjain plăteşte săptâmânal 28,29 euro pe mâncare. Reţeta de familie: fulgi de orez.

SUA. Familia Fernandez din Texas cheltuie 174,71 euro/săptămână. Mâncăruri preferate: creveţi cu sos Alfredo, pui, coaste la grătar, pizza.

Mali. Familia Natomo din Kouakourou dă 19 euro pentru mâncarea săptămânală. Reţeta familiei: orez.

Canada. Familia Melanson din Iqaluit, teritoriul Nunavut plăteşte 248,58 euro pe săptâmână. Mâncăruri preferate: carne de narval (specie de balene), carne de urs polar, pizza cu brânză, pepene verde.

Franţa. Familia Le Moine din Montreuil plăteşte 315,17 euro pe mâncarea necesară pentru o săptămână. Mâncăruri preferate: tartă de caise, paste carbonara şi mâncare thailandeză.

Groenlanda. Familia Madsen din Cap Hope dă 199,67 euro pe mâncarea săptămânală. Mâncăruri preferate: carne de us polar, piele de narval, tocană de focă.

Turcia. Familia Celik din Istanbul plăteşte 105,11 euro. Mâncarea preferată: produse de patiserie.


Sursă text şi foto: The Time

Te-ar mai putea interesa și
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
UE nu are toţi aşii în mână pentru electrificarea parcului său auto. Este posibil să piardă pariul – auditor ECA
Curtea de Conturi Europeană a publicat luni un punct de vedere conform căruia planul Uniunii Europene de a interzice, începând cu 2035, vânzarea de autoturisme noi cu motor cu ardere internă......
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat Blinken respinge acuzaţia că SUA aplică un dublu standard pentru Israel
Secretarul de stat american Antony Blinken a negat luni că Statele Unite folosesc un dublu standard la aplicarea legislaţiei ...
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
Rusia avertizează Europa că are un răspuns pregătit dacă activele îi vor fi confiscate pentru a sprijini Ucraina
O aliată a preşedintelui Vladimir Putin a avertizat marţi Europa că a întocmit deja legislaţie pentru a răspunde dacă ...
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
APCE cere eliminarea obligativităţii instalării celui de-al doilea contor pentru prosumatori
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie (APCE) solicită eliminarea obligativităţii instalării celui ...