Cât te costă să îţi iei internet 4G şi unde poţi să îl foloseşti

La finalul anului 2012 România a trecut într-o nouă era a comunicaţiilor prin lansarea reţelelor LTE 4G ale Orange şi Vodafone.
laurentiu.matache - mar, 12 mart. 2013, 22:01
Cât te costă să îţi iei internet 4G şi unde poţi să îl foloseşti

Noua infrastructură oferă viteze la internet de până la 100 Mbps pentru download şi de 50 Mbps pentru upload, mult peste ce era disponibil în România.

Odată aceste două lansări au apărut şi noile oferte pentru internetul 4G cu abonamente care pot ajunge până la 35 de euro pe lună.

Vodafone România este prima reţea LTE 4G de pe piaţa locală care şi lansat oferta comercială pe 20 noiembrie 2012. Astfel pentru a avea acces la viteză ridicată la internet trebuie să te abonezi la Internet Turbo 75 ce include 12 GB la o viteză de download de 75 Mbps, iar după depăşirea traficului inclus viteza scade la 256 Kbps, iar constul lunar este de 19 euro.

Internet Turbo 100 îţi permite conectarea la o viteză de 100 Mbps şi ai un trafic inclus la viteză ridicată de 20 GB, iar după consumarea lui accesul se face la 256 Kbps, iar costul lunar este de 25 de euro.
Pentru ambele abonamente traficul efectuat în intervalul 23:00 – 06:00 nu este contorizat la cel inclus în abonament.

Pentru a aceesa internetul din reţeaua Vodafone 4G ai nevoie  de un modem K 5006 care este gratuit dacă îl achiziţionezi împreună cu abonamentul de 25 de euro, încheiat pe o perioadă de 24 de luni.

Un alt dispozitiv este HotSpot 210 4G pe care îl poţi achiziţiona împreună cu abonamentul Turbo 100 pe o perioadă de 24 de luni.

Şi tableta Asus Transformer Pad Infinity este disponibilă la preţul de 429 de euro, împreună cu abonamentul de 25 de euro, încheiat pe o perioadă de 24 de luni.

Serviciul LTE 4G de la Vodafone este disponibil în zona de nord a Bucureştiuluil, Constanţa, Galaţi, Craiova, Braşov, Bacău, Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara şi Arad.

Orange România a lansat oferta comercială pentru internetul 4G în data de 12 decembrie, iar viteza de conectare este de 75 Mbps pentru download şi 37.5 Mbps pentru upload.

În oferta Orange se regăsesc patru abonamente pentru aceste servicii. Colibri 15 ce include 9 GB pe lună la un preţ de 15 euro, Colibri 25 include 30 de GB de trafic la viteză ridicată la preţul de 25 de euro.

Pentru cei care vor să folosească internetul pe tableta PC, Orange a lansat Colibri Special 25 care include doar 10 GB de trafic pe lună, dar mai conţine 100 de SMS în reţea, 60 de minute de apeluri video în reţea şi 30 de MMS.

Abonamentul Colibri 35, dedicat tabletlor, conţine 15 GB de trafic la viteză 4G, 100 de SMS în reţea, 60 de minute de apeluri video în reţea şi 30 de MMS, iar preţul este de 35 de euro pe lună.

Pentru a avea acces la internetul 4G de la Orange trebuie să îţi cumperi un modem E392 cu preţuri de la 0 euro pe lună, tableta Samsung Note 10.1, iPad mini şi iPad 4 Retina. Preţurile pentru aceste dispozitive sunt în funcţie de abonamentul ales şi durata perioadei contractuale.

Clienţii Orange pot avea acces la serviciile 4G în București – în zona centrală și de nord, în zona metropolitană din nordul capitalei, în stațiunile de vacanță de pe Valea Prahovei, în zona Bran-Moieciu și în Poiana Brașov.   

Cosmote România va lansa oferta comercială pentru serviciile 4G la finalul lunii aprilie a acestui an, iar operatorul va oferi viteze de conectare de până la 75 Mbps pentru download şi 37.5 Mbps pentru upload.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...