1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Cât valorează coşul cadou oferit salariaţilor de sărbători şi ce conţine

Răspunsul scurt: coşul cadou oferit de angajatori salariaţilor cu ocazia sărbătorilor valorează 75 de lei, în medie, pentru un angajat şi conţine dulciuri premium, potrivit informaţiilor comunicate de Sodexo Soluții pentru Motivare, jucător mare din piaţa de profil.

29 apr, 2013 | ECONOMICA.net

Compania Sodexo Soluții pentru Motivare, jucător de top pe piaţa românească a soluțiilor de motivare B2B, a identificat principalele tendințe de utilizare a coșurilor cadou pe piața din România.

Firmele care își recompensează angajații și partenerii de afaceri folosind coșurile cadou optează, în majoritatea cazurilor, pentru o valoare medie de 75 de lei pentru un angajat și pentru o valoare medie de 300 de lei pentru un partener de afaceri.

„Coșurile cu valoare mai mare se oferă de obicei managerilor de top din companiile care colaborează cu clienții noștri. Din analizele Sodexo a rezultat faptul că există un segment de clienți pentru fiecare coș de cadou și gamă de preț”, spune Jean Istasse, directorul general al Sodexo Soluții pentru Motivare.

În 2012, compania Sodexo Soluții pentru Motivare a înregistrat o creștere de 44% a încasărilor aferente segmentului de produse Cadou Pak, comparativ cu anul 2011. Pentru companii, coșurile cadou sunt 100% deductibile și neimpozabile în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane nu depăşeşte 150 de lei.

Sodexo estimează ca 68% din cererea pentru coșurile cadou este asigurată în perioada Sărbătorilor de iarnă și peste un sfert dintre acestea - în apropierea Sărbătorilor Paștelui.

Vânzările coșurilor cadou cu alte ocazii, precum zilele de 1 și 8 Martie, generează 5% din vânzările totale.

Dulciurile premium, nelipsite în coșurile cadou

„Din această categorie fac parte pralinele, ciocolata, inclusiv diverse figurine în funcție de evenimentul sărbătorit, biscuiții dulci, dar înregistrăm o preferință în creștere și pentru produse de panificație de tipul panettone sau cozonac”, explică Jean Istasse.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO