1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Cătălin Chelu cumpără chilipiruri de la adversari

Omul de afaceri Cătălin Chelu fost cumpărătorul unuia dintre pachetele de control despre care ECONOMICA.NET scria recent că a fost vândut de SIF Oltenia. Cătălin Chelu şi SIF Oltenia au renunţat pe moment la o adversitatea care a dus la suspendarea unei mari companii de la tranzacţionarea la bursă.

15 iun, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

Miza tranzacţiei dintre Cătălin Chelu şi SIF Oltenia a fost pachetul de 37,7 % la Mecanica 94 Drobeta Tr. Severin (MECH), care nu a costat decât 171.000 de lei.

Este o companie de reparații feroviare atât de mică (de nici jumătate de milion de lei), încât omul de afaceri gălăţean nu s-a mai obosit să utilizeze metode de disimulare, pentru a evita derularea unei oferte publice de preluare obligatorie, al Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Nu acelaşi lucru s-a întâmplat la alte companii, un exemplu notoriu fiind producaătoarea de uleiuri alimenatre Argus Constanţa (simbol UARG), care este supendată de la tranzacţionare de aproape un an, din cauza litigiilor dintre Cătălin Chelu şi SIF Oltenia.

SIF Oltenia a vândut pachetul MECH, pentru ca face curatenie in portofoliu, în conformitate cu strategia de eliminare a deţinerilor fără viitor.

Cătălin Chelu este cunoscut pe piaţă pentru metoda de a folosi drept vehicule de investiţii companii mici sau devenite ianctive pe fosta lor linie principală de afaceri. Compania severineană este o candidată ideală la acest statut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO