Cătălin Chelu, respins de acţionarii Artego

Acţionarii Artego Tg. Jiu nu l-au ales pe omul de afaceri Cătălin Chelu pentru unul din cele 5 posturi de administrator.
Adrian Ionescu - mar, 30 oct. 2012, 13:40
Cătălin Chelu, respins  de acţionarii Artego

Cunoscutul investitor la Bursa de Valori Bucureşti s-a clasat pe locul 6 la numărătoarea voturilor acţionarilor producătoarei de benzi de cauciuc pentru exploatări miniere Artego Tg Jiu (simbol Bursier ARTE).

Compania este cea mai recentă ţintă de preluare a lui Cătălin Chelu, care a ajuns să controleze peste 10% din acţiunile Artego Tg Jiu (ARTE), prin compania Electroargeş Curtea de Argeş (ELGS). Pe aceasta din urmă Cătălin Chelu şi-o dispută cu Tudor Dumitru, un alt investitor activ la Bursă.

Acţiunea ARTE a înregistrat cea mai mare creştere la BVB în prima jumătate a anului, de 2,52 de ori, urmată la mare distanţă de Azomureş cu un plus de 56%, potrivit unei analize „Economica“.

Asociaţia Salariaţilor (PAS) şi-a plătit datoriile cu care a achiziţionat de la stat pachetul de 70% din acţiunile ARTE, iar acum  membrii PAS sunt tentaţi cu preţurile mari ale acţiunilor, pentru a vinde. Restul acţiunilor sunt împrăştiate pe piaţă şi pe ele se bat liderii Artego şi Cătălin Chelu, potrivit unor surse apropiate „competiţiei“.

Cătălin Chelu are reputaţia unui vânător temut al companiilor care trec prin etapa distribuirii acţiunilor către salariaţi.

Trei astfel de prăzi valoroase pe piaţă constituie încă subiecte de litigii. Una dintre ele este chiar Electroargeş, iar celelalte două sunt cea mai mare producătoare de materiale abrazive din ţară Carbochim Cluj Napoca (CBC) şi producătoarea de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG).

Cel mai dramatic şi mai recent exemplu este cel al Argus Constanţa (UARG), care este suspendată la tranzacţionare din septembrie anul trecut, pentru că nu se mai ştie precis cine are dreptul să o conducă.

De asemeni, Cătălin Chelu este cunoscut pentru achiziţiile de pe piaţă a companiilor vulnerabile, pentru a le folosi ca vehicule de investiţii.

Portofoliul său includea, la un moment dat, atât de multe companii, încât singur recunoştea că are „un mic SIF“ (societate de investiţii financiare).

Cătălin Chelu mai este implicat în scandalul unei presupuse tentative de mituire a fostului secretarul  de stat Fătuloiu din Ministerul Administratiei şi Internelor

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...