Catalogul IKEA România va apărea în 2 săptămâni. Ce noutăţi ar putea conţine.

În România, retailerul suedez de mobilă IKEA va lansa catalogul aferent perioadei august 2012-iulie 2013 pe 14 august. ECONOMICA.NET vă prezintă câteva din elementele noului catalog, după ce acesta a fost lansat pe piaţa din SUA.
Economica.net - Dum, 29 iul. 2012, 21:11
Catalogul IKEA România va apărea în 2 săptămâni. Ce noutăţi ar putea conţine.

Anul trecut, retailerul de mobilă suedez IKEA a marşat, atât în România, cât şi în principalele pieţe pe care este prezentă, pe mobilierul pentru spaţiile mici. Pe plan local, lansarea catalogului aferent perioadei septembrie 2011-august 2012 a coincis şi cu reamenajarea magazinului din Băneasa conform aceluiaşi princiupiu: funcţionalitate maximă în spaţii minuscule, idee enunţată şi prin sloganul „mobilier pentru case mici cu vise mari”. 

Design în loc de funcţionalitate

Pentru noul catalog ce urmează a fi lansat pe plan local pe data de 14 august, se anunţă însă o altă temă, ce ţine mai puţin de funcţionalitate şi mai mult de design. „Bring new life into your home (adu mai multă viaţă în casa ta)” este sintagma folostă de IKEA în catalogul pe care l-au lansat deja în Statele Unite ale Americii, şi care, potrivit politicii companiei, va fi replicat cu unele modificări de preţ şi produse, în toate ţările în care retailerul deţine magazine. 

Decoraţiunile, axa principală a catalogului 2012-2013

În primele pagini ale catalogului din SUA, IKEA explică şi ce înseamnă, în viziunea lor, „viaţa unei case” pregătind astfel terenul pentru ce urmează în cele 328 de pagini. „Ce dă viaţa unei case? Surprinzător, nu este ceva la cate să te gândeşti prima dată atunci când eşti pe cale să îţi redecorezi casa. De cele mai multe ori este vorba de acele lucruri mici. Perdelele, aşternuturile, covoarele, pernele şi pădurile fac diferenţa mai mult decât te-ai fi aşteptat”. De altfel, aceste articole sunt primele prezenate în noul catalog IKEA, iar cele mai multe noutăţi sunt concentrate tot în această zonă. 

Altfel de reduceri de peţuri

Anul trecut, IKEA SUA a anunţat în noul catalog reduceri de preţuri cu aproximativ 20% sub nivelul celor din catalogul 2010-2011. În România, ele au rămas la fel, cu menţiunea că preţul din catalogul IKEA este maximal, pe parcursul anului putând fi operate modificări de preţuri în funcţie de evoluţia pe fiecare piaţă în parte. Anul acesta, nici în SUA nu se anunţă ieftiniri la IKEA, dar designerii vin cu o soluţie pentru bugete mai mici: „cumpăraţi mai puţin şi adaptaţi mai mult” . „Nu este nevoie să cumperi ceva pentru a da un suflu noi casei tale. Mută canapeaua, schimbă perdelele (…). Toată lumea merită să locuiască într-o casă frumoasă şi să rămână cu ceva bani pentru alte lucruri”. În acest context, soluţiile IKEA sunt diverse, oferta de perdele, cuverturi, covoare, feţe de masă sau obiecte de iluminat fiind mult îmbunătăţită faţă de anteriorul catalog. În schimb, la categoria de mobilier, produdusele noi promovate prin intermediul catalogului sunt limitate. 

Catalog IKEA pe mobil

Anul acesta, pe lângă noi piese de mobilier, suedezii vor pune la dispoziţia clienţilor  şi o aplicaţie pentru telefoanele mobile inteligente. IKEA Catalog App va fi disponibilă gratuit pe mai multe pieţe din întreaga lume, inclusiv pentru România, potrivit oficialilor IKEA România.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Huawei Mobile Services anunță noi recorduri în urma extinderii ecosistemului în 2022
Huawei Mobile Services anunță noi recorduri în urma extinderii ecosistemului în 2022
Huawei Consumer Business Group anunță că a atins numeroase obiective în ultimul an prin extinderea ecosistemului Huawei Mobile Services (HMS). Compania consideră creșterea din 2022 ca fiind......
Moody’s vede un risc valutar foarte mare pentru băncile din Ucraina și Turcia
Moody’s vede un risc valutar foarte mare pentru băncile din Ucraina și Turcia
Băncile din Ucraina şi Turcia se confruntă cu un risc "foarte mare" de pe urma restricţiilor asupra fluxurilor de capital, ...
Plafonarea prețului țițeiului rusesc a dus la explozia pieței tancurilor petroliere vechi
Plafonarea prețului țițeiului rusesc a dus la explozia pieței tancurilor petroliere vechi
Piaţa tancurilor petroliere vechi cunoaşte o perioadă de boom, motivul principal fiind eforturile statelor occidentale ...
Grecia și Bulgaria negociază reluarea unui proiect de construire a unui oleoduct care să ocolească Strâmtoarea Bosfor
Grecia și Bulgaria negociază reluarea unui proiect de construire a unui oleoduct care să ocolească Strâmtoarea Bosfor
Embargoul introdus de Uniunea Europeană pentru petrolul rusesc a făcut ca Grecia şi Bulgaria să reia discuţiile cu privire ...