Catalyst România II a finanţat SeedBlink cu 1,2 milioane de euro, ca lead-investor în runda serie A de 3 milioane de euro

Catalyst România Fund II, unul dintre cele mai importante fonduri de tip venture capital din regiune, se alătură demersurilor SeedBlink de a se extinde în Europa şi de a susţine ecosistemul de startup-uri tehnologice, printr-o investiţie de 1,2 milioane euro ca lead-investor în runda serie A demarată de SeedBlink la finalul lunii mai.
Lidia Neagu - joi, 08 iul. 2021, 14:56
Catalyst România II a finanţat SeedBlink cu 1,2 milioane de euro, ca lead-investor în runda serie A de 3 milioane de euro

SeedBlink, platforma de investiţii în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creştere din Europa, a obţinut deja, ca parte din seria A, suma de 1,1 milioane euro prin equity crowd-investing într-un timp record, la sfârşitul lunii mai, pe propria platformă.

Restul finanţării au provenit de la Catalyst România Fund II şi alţi investitori instituţionali. Tranzacţia a fost asistată de firma de avocatură Stratulat Albulescu.

„Catalyst România are un istoric dovedit de investiţii în companii de tehnologie şi joacă un rol activ în a conduce companiile spre exituri de succes. SeedBlink are potenţialul de a îndepărta barierele tradiţionale ale procesului de finanţare, atât pentru investitori, cât şi pentru start-up-urile de tehnologie din întreaga Europă. Creşterea platformei şi a pieţelor adresate va deschide oportunitatea pentru mai mulţi participanţi, atât fondatori cât şi investitori retail, să beneficieze de această democratizare. Suntem entuziasmaţi să susţinem echipa SeedBlink în această misiune”, afirmă Marius Ghenea, Managing Partner Catalyst România.

Viziunea SeedBlink este de a modela viitorul tehnologic al Europei prin crearea unei platforme de investiţii care să îmbine audienţa crowd-ului, flexibilitatea investitorilor angel şi structura VC-urilor.

De curând, în Board of Advisors condus de Radu Georgescu s-au alăturat Ted Cominos Jr, avocat corporate din Chicago cu peste 20 de ani de experienţă în M&A, cross border, private equity/ venture capital şi Pekka Maki, Managing Partner 3TS Capital Partners cu expertiză în venture capital şi pasionat de viitorul investiţiilor în Europa.

„Democratizăm investiţiile private în startup-uri pentru investitori individuali şi ne dorim să punem la dispoziţia lor cele mai bune instrumente pentru managementul strategiei de portfoliu şi infrastructura pentru a beneficia de aceleaşi avantaje şi bune practici din venture capital. Această rundă confirmă încrederea în viziunea şi potenţialul SeedBlink de a accelera inovaţia tech în Europa prin susţinerea antreprenorilor la început de drum cu ‘smart money'” a declarat Radu Georgescu, chairman of Board of Advisors în cadrul SeedBlink.

Cu o comunitate de 6.000 de investitori din 15 ţări, SeedBlink a lansat 47 de campanii de finanţare în ultimele 19 luni, ajutând startup-uri tech, inclusiv propria platformă, să atragă investiţii totale de peste 21 milioane de euro de la investitori individuali şi fonduri VC (49% din suma prin equity crowdfunding).

SeedBlink este platforma de investiţii în startup-uri de tehnologie cu cea mai mare creştere din Europa din punctul de vedere al sumelor tranzacţionate şi a numărului de investitori. Compania îşi propune să democratizeze procesul de investiţii prin a îmbină vizibilitatea adusă de crowdfunding, flexibilitatea business angels şi expertiză VC într-o platforma online.

Catalyst România este un investitor de capital de risc în companiile româneşti de tehnologie care au potenţialul de a deveni lideri regionali sau provocatori globali. Catalyst România a fost administratorul fondului care a strâns primul fond de risc românesc susţinut de iniţiativa JEREMIE România în 2012.

Fondul european de investiţii face parte din Grupul Băncii Europene de Investiţii. Misiunea sa centrală este de a sprijini microîntreprinderile şi întreprinderile mici şi mijlocii din Europa prin acces la finanţare. EIF dezvoltă instrumente de capital de risc şi de creştere, garanţii şi instrumente de microfinanţare, care vizează în mod specific acest segment de piaţă. Prin rolul său, EIF promovează obiectivele UE în sprijinul inovării, cercetării şi dezvoltării, antreprenoriatului, creşterii şi ocupării forţei de muncă.

Programul InnovFin Equity – administrat de EIF – face parte din „InnovFin – Finanţarea UE pentru inovatori”, o iniţiativă lansată de Comisia Europeană (CE) şi Grupul BEI în cadrul Orizont 2020. InnovFin Equity oferă investiţii de capital şi co-investiţii către sau alături de fonduri de investiţii, concentrându-se asupra companiilor aflate în stadiile incipiente de dezvoltare, care operează în sectoare inovatoare acoperite de Orizont 2020. Scopul este dezvoltarea unui portofoliu extins de fonduri, mobilizând 4-5 miliarde de euro de investiţii în întreprinderi înfiinţate sau active în ţările asociate UE şi Orizont 2020.

Te-ar mai putea interesa și
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson lansează o pereche de căști audio care purifică aerul. Cum arată și de unde le poți cumpăra
Dyson a anunțat joi specificațiile complete ale căștilor cu funcție de purificare a aerului Dyson Zone, care vor fi puse în vânzare din ianuarie în China și din martie în SUA, Marea......
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile de stat şi toate firmele care au conturi la Erste şi la Raiffeisen să le închidă de urgenţă
Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la Schengen: Toate companiile ...
Europarlamentarul PNL Rareş Bogdan îndeamnă la boicot după ce Austria a votat împotriva aderării României la spaţiul ...
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
IULIUS deschide al doilea Family Market din acest an, concept în care a investit 24 de milioane de euro
Compania IULIUS a inaugurat cel de-al doilea proiect Family Market, în cartierul ieșean Bucium. Proiectul de retail de ...
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Compania locală de IT Arctic Stream va lansa în 2023 cursuri de securitate cibernetică pentru companii
Companiile care dețin rețele informatice industriale (fabrici, rețele operaționale și de producție) se confruntă cu ...