Câţi bani alocă PMB pentru servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) vrea să dea până la 15,1 milioane de lei (aproximativ 3,4 de milioane de euro) pentru servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor aflate în patrimoniul său, licitaţia urmând să aibă loc în 19 martie.
Economica.net - joi, 07 feb. 2013, 16:31
Câţi bani alocă PMB pentru servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor

Potrivit unui anunţ publicat pe www.e-licitatie.ro, municipalitatea organizează o licitaţie deschisă pentru atribuirea contractului de servicii de cadastru şi intabulare a imobilelor aflate în patrimoniul Municipiului Bucureşti.

În anunţul de participare la licitaţie, se arată că Primăria Municipiului Bucureşti deţine în patrimoniu mai multe imobile (terenuri şi clădiri), lucrările necesare în vederea întreţinerii, reabilitării, dezvoltării şi valorificării acestora presupunând certificarea situaţiei lor juridice prin înscrierea în Cartea Funciară.

Valoarea estimată a contractului este de 15.107.321 lei (aproximativ 3,4 de milioane de euro) fără TVA, criteriul de atribuire a contractului urmând să fie oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Contractul va avea forma unui acord cadru, care va fi încheiat cu un singur operator economic, pe o durată de trei ani, frecvenţa contractelor subsecvente ce vor fi încheiate fiind de unul în fiecare an.

Fiecare contract subsecvent acordului cadru se va referi la unul sau mai multe dintre imobilele (terenuri, cu sau fără clădiri) aflate în patrimoniul PMB. Imobilele care vor face obiectul fiecărui contract subsecvent vor fi stabilite de către municipalitate, în funcţie de priorităţile din momentul respectiv, se precizează în caietul de sarcini al licitaţiei.

Valoarea estimată minimă a acordului cadru este de 9.064.393 lei fără TVA, iar cea maximă, 15.107.321 lei fără TVA.

Potrivit sursei citate, valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este 7.553.661 lei fără TVA.

„În acest sens, PMB doreşte să perfecteze un acord cadru cu un operator economic, prestator autorizat de servicii de cadastru şi topografie, prin care să se asigure realizarea documentaţiilor cadastrale cerute de normativele în vigoare pentru imobilele pe care le deţine în patrimoniu, precum si intabularea acestor imobile pe baza respectivelor documentaţii cadastrale”, se precizează în anunţul licitaţiei.

Ofertele vor fi deschise în 19 martie, la ora 12.00, la sediul Primăriei Capitalei, termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare fiind în aceaşi zi, la ora 10.00.

Potrivit caietului de sarcini, în patrimoniul Municipiului Bucureşti se află în prezent circa 7,14 milioane de metri pătraţi de terenuri în circa 1.950 de amplasamente precum şi 1,89 milioane de metri pătraţi suprafaţă desfăşurată în circa 3.300 de imobile cu diverse funcţionalităţi (sedii de instituţii, unităţii de învăţământ, spitale, biblioteci, teatre, locuinţe sociale), numărul acestora putându-se modifica pe parcursul derulării contractului.

Potrivit directorului Direcţiei Patrimoniu din PMB, Maria Petraşcu, serviciile de cadastru şi intabulare a imobilelor aflate în patrimoniul municipalităţii sunt necesare pentru că în proiectele pentru accesarea fondurilor europene sau în orice alte investiţii este obligatorie demonstrarea drepturilor de proprietate.

„Accesarea fondurilor europene şi orice alte investiţii demarate de municipalitate au la bază demonstarea drepturilor de proprietate, care nu poate fi făcută fără cadastru şi intabulare. De asemenea, aceste servicii sunt necesare şi pentru aprobarea inventarului domeniului public al municipalităţii, pentru că, conform reglementărilor în vigoare, toate bunurile trebuie să aibă intabulările de dată recentă”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, directorul Direcţiei Patrimoniu din Primăria Capitalei.

Maria Petraşcu a mai adăugat că urmare a noilor prevederi ale Codul Civil, până în 31.12.2016, prima intabulare a unui imobil poate fi făcută fără plata taxei.

Te-ar mai putea interesa și
Forţele ruse continuă atacurile în estul Ucrainei, dar se retrag de pe unele fronturi – Statul Major ucrainean
Forţele ruse continuă atacurile în estul Ucrainei, dar se retrag de pe unele fronturi – Statul Major ucrainean
Trupele ruse şi-au continuat în ultimele ore acţiunile ofensive în zona de operaţiuni din Donbas, în estul Ucrainei, eforturile lor principale concentrându-se pe controlul regiunii Doneţk,......
Odată cu începerea exploatărilor în Marea Neagră, România va produce mai multe gaze decât va consuma – Ministrul Energiei
Odată cu începerea exploatărilor în Marea Neagră, România va produce mai multe gaze decât va consuma – Ministrul ...
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi că, odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, România ...
Crizele sunt cea mai bună oportunitate pentru antreprenoriat
Crizele sunt cea mai bună oportunitate pentru antreprenoriat
Pentru mulți antreprenori, experiența înființării propriei afaceri poate fi plină de satisfacții. Nu doar financiar. ...
Legea privind OUG pentru implementarea sistemului privind factura electronică, promulgată de Iohannis
Legea privind OUG pentru implementarea sistemului privind factura electronică, promulgată de Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, Legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 120/2021 ...