1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

Companii

Câţi bani face Transgaz, în următorul an

Companiei de transport de gaze a statului român i-au fost stabilite, de către ANRE, venituri reglementate de circa 330 de milioane de euro pentru următoarea perioadă de reglementare, 1 iulie 2014 - 30 septembrie 2015

31 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Transgaz va înregistra venituri totale de 1,5 miliarde de lei în 1 iulie – 30 septembrie, al treilea an din a treia perioadă de reglementare, din care 1,24 miliarde de lei reprezintă venitul reglementat, potrivit unui ordin al reglementatorului ANRE.

Veniturile se obţin din activitatea de transport de gaze în şi prin sistemul naţional. Pentru transportarea gazelor către sistemele de distribuţie, ANRE a stabilit un tarif volumetric de 5,04 lei/MWh, iar pentru transportarea lor prin SNT, tariful este de 5,79 lei/MWh,

Tarifele includ impozitul pe monopol al Transgaz şi nu includ TVA.

Transgaz mai obţine venituri şi din rezervarea de capacitate pe conductele ce alcătuiesc sistemul de distribuţie din România, pe conductele de tranzit şi pe accesul la depozitele de înmagazinare subterană. Cele mai scumpe tarife de acest tip sunt practicate pe interconectorul Arad-Szeged, 10,95 lei/MWh.

În precedentul an, Transgaz a obţinut venituri de 1,4 miliarde de lei.

Transgaz are monopol pe transportul gazelor în/din România. Este deţinută în majoritate de către statul român şi este listată la bursă. Transgaz operează şi toţi interconectorii care leagă gazier România de ţările vecine.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO